Автомобільний рух під контролем: з 18 березня на перехрестях Івано-Франківська працюватимуть професійні регулювальники

Тепер автомобільний рух в Івано-Франківську буде під контролем.

З 18 березня на вулицях та перехрестях міста працюватимуть професійні регулювальники. Про це повідомляють в Управлінні патрульній поліції, повідомляє Франик.

Там кажуть, що коли світлофори не працюють, то водії часто розгублюються, оскільки призабули спеціальні сигнали, а це, у свою чергу, спричинює подекуди масштабні затори.

Тому влада міста і прийняла таке рішення аби допомогти врегулювати дорожній рух в Івано-Франківську: водіям безпечно проїхати перехрестя, а пішоходам – перейти його.

В місті вирішили провести навчання патрульних, які самі виявили бажання покращити свої навики регулювання. Після їх поставлять на перехрестя, щоб побачити реакцію водіїв та пішоходів.

Наразі професійне навчання пройшло 20 патрульних, які тепер будуть регулювати автомобільний потік, коли у місті не працюватимуть світлофори. А ще вони просто необхідні, коли в місті тимчасово перекривають ту чи іншу вулицю.

Деякі водії Івано-Франківська підтримують таку ініціативу, кажуть, що азбука дорожніх жестів зайвою не буде. Водії кажуть, що вже призабули рухи регулювальника, і треба все повторювати. Але є і такі франківці, які кажуть, що їх не треба, бо вони ще більше ускладнюють рух.

Патрульні вивчають ситуацію з нерегульованими переходами і де варто би встановити світлофори, бо кількість регулювальників поки не дозволяє використовувати їх постійно.

Тож, найголовніше тепер у місті – це організувати безпеку дорожнього руху. Тому патрульна поліція Івано-Франківська наполегливо рекомендує ще раз повторити пункт 8.8 Правил дорожнього руху (Сигнали регулювальника).

Детальніше про такі зміни дивіться у сюжеті 402 каналу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.