Оплату проїзду QR-кодами впровадили у Чернігові та Івано-Франківську

У Чернігові та Івано-Франківську відсьогодні запровадили технологію оплати проїзду в громадському електротранспорті за допомогою QR-коду. Оцінити переваги такого нововведення зможуть пасажири всіх наявних маршрутів тролейбусів.

Для користування QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку та відсканувати зображення на наліпках, розміщених у салоні тролейбуса. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» в смартфоні та показати кондуктору або контролеру.


Вартість проїзду не залежить від відстані: можна проїхати одну зупинку або весь маршрут. Під час пересадки з одного тролейбуса на інший доведеться купувати новий квиток. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири сплачують лише вартість квитка.

Тож тепер оплатити проїзд можна за лічені секунди. До того ж, такий спосіб розрахунку виключає можливість зловживань із повторним використанням квитків. При цьому діятимуть й звичні паперові квитки, щоб кожен міг обрати найбільш зручний для себе спосіб оплати.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року вперше в Україні на безготівковий розрахунок ПриватБанк налаштував трамваї Львова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.