Аваков вимагає покарати Парасюка: Це небезпечне явище

Глава МВС Арсен Аваков виступає за притягнення до відповідальності нардепа Володимира Парасюка.

Про це він заявив в ефірі програми “События недели” на телеканалі Україна, інформує прес-служба каналу.

“Ми мали ситуацію, за якої група самовпевнених молодиків на чолі з народним депутатом прийняла рішення протистояти поліції. Хтось присвоїв собі право не підкорятися законам і застосовувати насильство”, – сказав він.

На думку міністра, така поведінка є неприпустимою і небезпечною.

“Вважаю неприпустимим те, що народний депутат, розмахуючи посвідченням з одного боку, з іншого боку – б’є служителя закону або державного службовця, прекрасно знаючи, що той через свої обов’язки не може опонувати народному депутату. Це явище дуже небезпечне для всієї країни в цілому, тому наполягаю на тому, щоби цьому факту була дана відповідна оцінка”, – сказав Аваков.

Він переконаний, що так дії Парасюка повинні мати оцінку.

“Саме тому не тільки поліцейські, я, як міністр, керівництво Національної поліції, сподіваюся, що багато депутатів наполягають: цей факт повинен мати оцінку. Недоторканність депутата носить політичний характер. Він не повинен притягатися до відповідальності за фактами його політичної діяльності, але за фактом його хуліганських дій або явних порушень закону”, – сказав Аваков.

Він також повідомив, що рішення про прибуття учасників конфлікту до Києва було прийнято ним, а висловити свою думку з трибуни їх запросили самі народні депутати.

“Тут я повністю відкидаю будь-які інсинуації, які формулює віце-спікер Верховної Ради пані Сироїд, котра представляє партію “Самопоміч”, – зазначив Аваков. Він заявив, що нардеп Береза в залі парламенту тричі звернувся до головуючої пані Сироїд проголосувати за те, аби допустити на трибуну парламенту виступаючих.

“Пані Сироїд закрила засідання. Злякавшись, я так припускаю того, що розкриються факти, які будуть не дуже цікавими для її партійної структури. Цей вчинок був некоректним”, – зазначив Арсен Аваков.

Читайте також  Як зміняться церковні свята в Україні: Дати набудуть чинності 1 вересня

Як повідомлялося, 14 березня біля Слов’янська правоохоронці зупинили людей, які планували приєднатися до блокади з ОДРЛО на Донбасі. З ними був Парасюк. Його помічниця заявила, що поліція застосувала до нардепа сльозогінний газ і пошкодила руку.

У прес-службі Донецької обласної поліції заявили, що це як раз Парасюк бив правоохоронців і намагався вирвати у них з рук зброю.

Щодо цього інциденту відкрито провадження

Ще одне провадження, в якому фігурує Парасюк, відкрито щодо конфлікту, який виник між Дзиндзею та ним 6 березня на Донбасі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.