Поцупили 100 тис. грн на лікування онкохворої дитини

В Івано-Франківській області телефонні шахраї видурили майже 100 тис. грн, зібрані на допомогу онкохворій дитині. До поліції звернулася 36-річна мешканка одного із околичних сіл.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції області.

“Жінці зателефонував невідомий чоловік. Представився керівником однієї із приватних фірм. Він повідомив, що знає про її онкохворого племінника. Готовий переказати гроші на лікування. Для цього попросив реквізити рахунку. Жінка вказала номер картки “Укрсиббанку”. Через декілька днів виявила, що з рахунку було знято 97 тис. грн”, – ідеться в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження. Шукають шахраїв. Їм загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, чи обмеженням волі на строк до 3 років.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням не довіряти конфіденційні дані своїх банківських карток незнайомим співрозмовникам.

У Тернопільській області група шахраїв виманила у пенсіонерів понад 4 мільйона гривень. Шахраї використовували викрадені бази фармацевтичних фірм. Телефонували їх клієнтам. Їм пропонували відшкодувати кошти за нібито доставлені неякісні медичні товари. Таким чином, виманювали у людей гроші, як компенсацію за свої послуги. На рахунку шахраїв понад 50 жертв.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.