Ра$$ея відвернулася від «Л/ДНР»: соціально-економічне становище на межі повного краху

Росія вкотре демонструє свої реальні плани щодо окупованих територій Донбасу. Так, цього тижня значно скоротилася їхня допомога так званим «ДНР/ЛНР».

Не встиг Саша Захараст оголосити про те, що основні металургійні комбінати на окупованій території переводяться на сировину з Росії, як путінська «розмовляюча голова» Дмітрій  Пєсков поспішив заявити, що «в Кремлі не рекомендували російським компаніям «Металоінвест» і «Северсталь» почати постачання залізної руди на підконтрольній бойовикам території України.

Тобто, якщо терористи «ЛДНР» і отримуватимуть сировину з Росії, то виключно у «ручному режимі». І тут все залежатиме від волі Путіна – захоче, допомагатиме своїм маріонеткам, не захоче – то хай хоч з голоду пухнуть.

Взагалі, в більшості мешканців окупованих території вже давно склалося враження, що верхівці бойовиків та їхнім кураторам з Кремля байдуже на соціальні проблеми людей. Це і не дивно – цього тижня закрили ще одну шахту. Працівникам будуть платити грошове забезпечення на рівні 2/3 від окладу. На інших підприємствах продовжує діяти режим скороченого робочого дня. Ті підприємства, де діє цей «республіканський режим» отримують близько 6 тис. рублів на місяць. Ті, хто ще якось мають свої «ларьки» – повинні «платити данину».

На тимчасово окупованих територіях величезний рівень безробіття. Місцеві чоловіки намагаються разом із сім’ями виїхати на вільну територію. Тим, кому це не вдається, немає куди подітися – їх змушують записатися в лави бойовиків. Але й там роблять ставку на російських терористів.

В цей же час, навіть та невелика гуманітарна допомога, яка приходить на окуповані території з України масово розкрадається верхівкою бойовиків і продається в колишній мережі супермаркетів «АТБ», яку успішно «віджав» Захараст.

У людей продовжуються віджимати майно – автомобілі, житло. Бізнес на окупованій території практично неможливо вести.

Читайте також  До військового шпиталю Києва прибули 18 швидких з пораненими з передової, – Кулеба

І виною цьому всьому – «бальшой рускій мір». Цю просту істину усвідомили вже мільйони мешканців Донбасу. Тому час окупантів невпинно спливає.

Джерела:

http://blogs.korrespondent.net,

http://www.pravda.com.ua,

http://www.radiosvoboda.org

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: