Троє молодих вчених з Франківська отримають гранти президента

Троє молодих вчених з Франківська отримають гранти президента для підтримки наукових досліджень.

Загалом, 54 молодим українським вченим дадуть гранти на загальну суму 3 540 000 гривень.

Відповідне розпорядження було подано МОН та проголосовано на Уряді 22 березня 2017 року, йдеться на сайті відомства.

На конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень у 2016 році на здобуття грантів президента для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2017 рік було подано 152 заявки. Саме з них і обирали кандидатів на отримання грантів.

Івано-Франківським науковцям вдалося отримати три гранти. Переможцями стали двоє викладачів ПНУ та один викладач з ІФНТУНГ.

Отже, грант надали:

БОГОСЛАВЦЮ Володимиру Васильовичу – 1987 року народження, кандидатові технічних наук, доцентові кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу для проведення дослідження «Вибір оптимальних рецептур бурових розчинів»;

ЛУЩАКУ Олегу Володимировичу – 1983 року народження, кандидатові біологічних наук, докторантові Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника для проведення дослідження «Молекулярні механізми трансгенераційного перепрограмування метаболізму»;

ЯКУБІВ Валентині Михайлівні – 1981 року народження, докторові економічних наук, завідувачеві кафедри Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника для проведення дослідження «Розробка економіко-правових інструментів державної стимуляційної політики розвитку альтернативних джерел енергії на базі деревообробних та сільськогосподарських підприємств».

Учені отримають фінансові заохочення для досліджень екосистем, розробки противірусних препаратів, аналізу невербальної комунікації у криміналістиці, аналізу архівів УНР, соціологічного моніторингу студентського життя та ін.

Наводимо перелік кандидатів на отримання грантів, найменуванням досліджень, під які вони отримають гранти, а також з їхнє місце роботи.

Гроші на ці гранти вже зарезервовано у державному бюджеті на 2017 рік.

Для того, щоб ці кошти були надані молодим науковцям, залишився один крок – підписання відповідного розпорядження президентом.

Читайте також  Науково-педагогічними працівниками будуть лише ті, хто не менше 30% свого робочого часу присвячує науці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.