В Івано-Франківську зростуть тарифи на воду, майже на 67%

В Івано-Франківську знову зросте тариф на воду.Цього разу ціна збільшиться аж на 67%.

Нові тарифи для комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» встановила національна комісія, яка займається державним регулюванням енергетики та компослуг.

Отож вода, вартість кубометра якої на сьогодні становить 7,73 грн, тепер коштуватиме 12, 92 грн.

На засіданню комісії виступив заступник міського голови Богдан Білик, який каже, що міський виконком підтримує підвищення ціни за воду і що підприємство буде сприяти такій реалізації інвестиційної програми.

Іншими роками підприємство подавали розрахунки на компенсацію різниці тарифів у 2010-2016 роках на суму 29,9грн.

Вже з 2016 року комунальне підприємство на компенсацію не претендує.

Нагадаємо, що в лютому місяці цього року заступник директора департаменту житлового, комунального господарства та благоустрою Ігор Сенчук розповів, що після проведених досліджень виявилося, що близько 5% людей не мали лічильника на воду. Каже, що добре коли він є, адже люди тоді бачать скільки води вони споживають. Коли ж лічильника нема, то кількість води ніяк не контролюється. Як тоді зазначалося, в місті діяла спеціальна програма, де вартість одного лічильника становила 500 грн.

Як зазначає представник КП «Водоекотехпром», що така проблема є у місті, особливо там де зареєстрована одна людина, а насправді живе декілька. В основному – це будинки, де живуть квартиранти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.