Чим небезпечна відмова від сексу: поговоримо відверто

Секс є природною людською потребою. Чи правда, що тривале утримання або відмова від сексу негативно позначаються на здоров’ї? Які фізичні і психічні наслідки відмови від сексу очікують жінок, а які чоловіків?

Почнемо з того, що людський організм є одним з найскладніших механізмів в природі. І не тільки з точки зору фізичного пристрою, унікальна також психологія «вінця природи». Більш того, такий комплекс факторів, як різна статева конституція, виховання, цінності та інше дозволяють стверджувати, що кожна людина індивідуальна і унікальна.

Тому, стверджують фахівці, всіх під одну гребінку «не почешеш». І, тим не менше, практично всі вони сходяться в тій точці, що дійсно при тривалій відсутності сексуального задоволення у багатьох людей можуть з’явитися проблеми зі здоров’ям.

Стверджувати, що, наприклад, чоловікові секс потрібен більше, а жінці менше або навпаки буде неправильно. Такі переконання лежать в площині психології, сім’ї, релігійного виховання, культурного середовища, але до фізіології ніякого відношення не мають.

Для підтримки фізичного і психічного здоров’я секс потрібен і чоловікові і жінці в рівній мірі, а ось як часто «займатися» цією корисною справою кожен організм «вирішує» сам. Це вже залежить від індивідуальних особливостей кожної людини: статева конституція, темперамент і ін.

А якщо людина в силу тих чи інших причин не має регулярного сексу? Або не має його зовсім? На жаль і це науково доведений факт – тривале утримання може викликати ряд проблем і навіть серйозних захворювань.

Наслідки відмови для сексу для жінок 

Гінекологічні захворювання – одне з найсерйозніших наслідків утримання для жіночого організму. Їх причина криється в тому, що при виникненні сексуального збудження кров приливає до статевих органів, а в разі, якщо статевого акту не відбувається, то вона застоюється в малому тазу. Наслідки – різні аднексити, мастопатія та інші гінекологічні захворювання. Крім того, часто у жінок через відсутність сексу бувають хворобливі менструації, і впоратися з больовими відчуттями не допомагають ніякі ліки.

Читайте також  У прямому ефірі: Пристрасна парочка вирішила зайнятись сексом на очах у мільйонів(Відео 18+)

Проблеми імунної системи. Фізіологи давно вже довели, що у тих людей, які ведуть регулярне статеве життя, імунітет на 30% вище. В питання формування імунітету статеве життя вносить свою дуже важливу лепту, так як секс стабілізує артеріальний тиск, підтримує тонус кровоносних судин, є відмінною профілактикою інсультів і інфарктів.

Зайва вага. Багато  жінки намагаються заповнити недолік ендорфінів (гормонів щастя, що виділяються під час сексуальних відносин) їжею. Відповідно, отримуючи шукане задоволення, пані досить швидко набирають зайві кілограми. А деякі знаходять ще гіршу альтернативу – алкоголь. Наслідки такої заміни, напевно, ще гірші, ніж зайві кілограми.

Гормональні збої. Одне з неприємних наслідків тривалого утримання – збільшення кількості чоловічих гормонів в жіночому організмі. Результат: помітно погіршується якість шкіри, з’являються ранні зморшки, небажані волоски на обличчі, дрібні прищики. А через нестачу колагену (секс стимулює його вироблення) шкіра старіє, раніше, втрачає пружність і еластичність.

Психологічна сфера. Депресія, поганий настрій, дратівливість – жінку з неврегульованим статевим життям, як то кажуть, видно здалеку. А замінити сексуальне задоволення, хочемо ми того чи ні, не можуть ні біологічні добавки, ні сеанси психотерапії.

Наслідки відмови від сексу для чоловіків 

Порушення ерекції, передчасне виверження, ризик розвитку простатиту. Чим старше чоловік, тим більше небезпек таїть в собі тривале утримання. Більше того, зрілому чоловікові для того, щоб повернутися в форму знадобиться більше часу, а можливо і допомогу кваліфікованого сексопатолога.

Психологічний аспект. Як і у жінок у чоловіків при тривалому утриманні можуть відбутися несприятливі зміни в психічній сфері. Він стає дратівливим, нервовим, з’являється схильність до депресії або агресивність. У тому випадку, якщо утримання збігається з кризою середнього віку, психологічна небезпека збільшується.

Читайте також  Вище тiльки Бог: У найвищому поселеннi Карпат нинi живе лише один чоловiк

Гормональні порушення. Ці зміни не тільки загрожують накопиченням зайвих кілограмів і проблемами зі шкірою. Надлишок гормонів негативно відображається на чоловічій психіці, можуть з’явитися нав’язливі ідеї, різні манії, роздвоєння особистості.

Перепрограмування особистості. Не хочемо лякати наших чоловіків, але іноді наслідком статевої стриманості є зміна сексуальної орієнтації. Відсутність можливості статевого спілкування з жінкою для деяких чоловіків обертається тим, що вони як сексуальний об’єкт починають розглядати осіб своєї статі! 

Отже, як часто треба займатися сексом, аби уникнути всіх цих наслідків?

Однозначної відповіді на це питання немає. І хоча сексуальна енергія є однією з найпотужніших енергій людини, частота статевого життя справа суто індивідуальна. Довіртеся організму, орієнтуйтеся на його потреби і ні в якому разі не перетворюйте радість спілкування з представником протилежної статі в якусь необхідну обов’язкову процедуру «для здоров’я». Але також пам’ятайте про те, що не знайшовши виходу, сексуальна енергія почне з’їдати організм зсередини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.