На Бурштинській ТЕС розпочалась підготовка до зими

Вартість річної ремонтної кампанії – 150 млн гривень, з них 60 мільйонів буде витрачено на капітальний ремонт першого енергоблоку. Також відбудеться модернізація обладнання на дев’ятому і десятому енергоблоках станції.

Одним із пріоритетних напрямів ремонтних робіт для компанії ДТЕК лишається заміна та ремонт електрофільтрів з метою зниження шкідливих викидів у навколишнє середовище, повідомляє прес-служба «ДТЕК Західенерго», передає WestNews.

 

«ДТЕК багато інвестує у розвиток Бурштинської ТЕС, а особливо в екологічні проекти. На блоці № 7 після його реконструкцій ми встановили нові електрофільтри. Викиди твердих частинок в атмосферне повітря зменшились до 23-37 мг/м3, – зазначив Богдан Гетьман, головний інженер ДТЕК Бурштинської ТЕС. Завдяки реконструкції енергоблоку №5, яка закінчилася на початку 2014 року та встановленню нових електрофільтрів, викиди на даному енергоблоці зменшилися в 29 разів».

Кардинальний ремонт електрофільтра планується і на енергоблоці №1, ремонт якого буде завершеного 10 липня. Щоб зменшити викиди золи в атмосферу, на електрофільтрі блоку замінять 1000 елементів осаджувальних електродів, що значно підвищить ступінь очистки димових газів та суттєво зменшить викиди шкідливих речовин в атмосферу. Окрім того, проведуть ще ряд робіт, які дозволять покращити експлуатаційні характеристики енергоблоку.

«Не було зривів по навантаженню як на українську частину, так і на експорт, – сказав Андрій Шувар, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС. На сьогодні в ремонті знаходиться три блоки. Перший блок – на капітальному ремонті по 10 липня. Дев’ятий блок зараз на поточному ремонті по 5 травня. Поступово починаємо готуватися до опалювального сезону на 2017-2018 рр. Є плани й далі інвестувати, реконструювати блоки, займатися екологічними питаннями, модернізувати станцію, щоб вона була конкурентною при новому форматі закону про енергоринок».

Читайте також  Бережіться! На Україну насуваються чотири штами грипу, перша хвиля буде в жовтні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.