В Івано-Франківську дитині два роки не дають жити із рідною матір’ю

Родина батька незаконно розлучила малолітнього Даниїла Бойчука із рідною матір’ю у 2015. Ірина Угринчук, мати Даниїла, має подвійне підтвердження своїх материнських прав та усі підстави для спільного проживання із рідною дитиною, пишуть Факти ICTV

Спочатку Івано-Францівський міський суд визначив місцем проживання дитини “разом із матір’ю”, подальша апеляція наприкінці жовтня минулого року також винесла рішення на користь матері.

Натомість родина батька Рустама Бойчука не виконала жодного судового рішеня, нехтуючи правами дитини та матері. Тепер рішенням третьої інстанції призупинена дія рішення суду.

“Та справа у тому, що призупинено не означає відмінено, досі юридичну силу має тільки та виключно проживання дитини із матір’ю. Натомість невиконання рішення – у нашому випадку утримування дитини без матері – є прямим кримінальним злочином”, – пояснює адвокат у сімейних спорах Олег Голубничий.

Усі спроби навіть побачити сина наражаються на шалений спротив, зокрема школи №25, де навчається Даниїл. Не винятком стала і остання спроба 15 березня. Намагання адвоката Ірини Угринчук заключити мирову із родиною батька закінчилися вимогами до матері виписати та віддати дитину.

“Я просила вчителів надати мені хоча би фотографії синочка. Сказали, що фотограф випадкового усі знищив”, – розказує Ірина Угринчук.

Чи просила доведена до відчаю Ірина ті фото у інших батьків, та чи знають у міністерстві освіти про такі високі педагогічні стандарти школи №25 наразі невідомо.

Зі слів матері потрапити на загальношкільні події теж не виходило, бо вчителі знаходили унікальну можливість не повідомляти після численних прохань, наприклад, під приводом “я забула Вам сказати дату, вже все пройшло”.

Ірина Угринчук продовжує боротися за свої законні, судом доведені права. Вона – працююча матір, заступник директора потужної торгівельної компанії у Івано-Франківську.

Читайте також  Студентів поставили перед фактом: Відрахують із ВНЗ за 10 днів після вступу – кому не пощастить

Окрім 20 продуктових магазинів, компанія, де вона працює, займається оптово-роздрібним продажем будматеріалів на двох майданчиках. Раніше Ірина багато років працювала бухгалтером, має власне житло, у якому також прописаний син Даниїл.

“В Івано-Франківську бабця більше 2 років не дозволяє мамі бачитися з дитиною. В Івано-Франківську набуває нових оборотів історія відсторонення мами від побачень з дитиною. В травні 2009 р. у Ірини Угринчук та Рустама Бойчука народився син Данило. Батьки не були одружені, і перші 5 років хлопчик жив з мамою. У січні 2015 р. родина Рустама забрала хлопчика від Ірини, і більше 2 років не дозволяє їй бачитися з дитиною.

15 березня 2017 р. Ірина разом з адвокатами спробувала забрати Данила зі школи, але бабця хлопчика, Бойчук Ольга Степанівна, разом з охоронцем не дозволили їй це зробити. На місце події була викликана поліція, і дівчину звинуватили у викраданні власної дитини. Важливим є той факт, що хлопчик навчається в середній школі # 25 у Івано-Франківську, де Ольга Бойчук працює вчителькою. Її кабінет знаходиться поруч в кабінетом, де навчається хлопчик. Коли мати сідала з хлопчиком до машини, бабця разом з охоронцями фактично стрибали в середину машини, намагаючись вхопити Данила. Лейтенант поліції екіпажу 152 Віталій Прокопів, який прибув на місце події, фактично вгамовував бабцю і її рідню. У результаті Рустам Бойчук знову забрав хлопчика і не дозволив матері бути з дитиною. Варто зазначити, що Рустам одружений та має дитину у цьому шлюбі, але категорично відмовляється, щоб Ірина бачилась з їхнім сином.

Начальник сектору молодіжної превенції Головного Управління Національної поліції в Івано-Франківській області підполковник поліції Алла Бойчук зазначає, що це дуже гучна справа не лише на рівні Івано-Франківська, а і на рівні області. В її кабінеті адвокат Ірини Угринчук 15 березня запропонував родині Рустама укласти мирову угоду та дозволити матері бачитися з дитиною. Але всі перемови з родиною Рустама закінчилися вимогою виписати дитину від матері та прописати її з батьком. На будь-які поступки матері дитини родина Рустама не іде”- написала Говера Оксана‎ у спільноті “Даниїл Бойчук дуже хоче до мами! Допоможіть повернути дитину!”.

Читайте також  Червень буде дуже гарячим: Таролог розповіла, як палитимуть орків у червні - випадає карта "Страшний суд"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.