“Та жінка була би жива”, – активіст розповів, чому на Крихівецькій досі так багато аварій

Активісти ГО “Vision Zero for Ukraine” ще влітку минулого року проводили на вулиці Крихівецькій дослідження і дізналися, що основним фактором ризику там є катастрофічно висока швидкість руху автомобілів.


Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав активіст, що бореється за безепеку руху Віктор Загреба.

Як відомо, у четвер, 6 квітня на Крихівецькій трапилось чергова аварія – неповнолітній юнак на татовій автівці насмерть збив жінку та втік з місця ДТП, покинувши автівку.

Як зауважує Загреба, під час замірів швидкості виявилося, що 60 км/год на Крихівецькій не їхав майже ніхто, а половину водіїв – їздить там понад 80 км/год. Більше того, за 20 хвилин одного з замірів (всього замірів було 4 сесії) виявили 12 водіїв, які влітали в місто з Крихівців на швидкості понад 100 км/год. Дані дослідження були доведені до відома Патрульної поліції і мерії.

“А тепер найцікавіше. Крихівці є автономним селом в складі міста Івано-Франківська. Сільська рада найбільше переймається безпекою на цій вулиці, добились встановлення світлофорів, освітлення переходів, однак перебудувати вулицю чи накласти там засобів примусовго зниження швидкості вони не могли, бо ж це дорога державного значення”, – розповідає Віктор Загреба.

За його словами, у 2016 році село самостійно замовило недержавним і не ДАІшним проектувальникам розробити рішення, які можна було б реалізувати в короткий час і з мінімальними коштами без реконструції всієї вулиці.

“Ще восени проект був готовий, і робота ця велась в координації і консультаціях з поліцією. Але на фінальній стадії поліція вперлася рогом, що, мовляв, смуги там занадто вузькі (звуження смуг руху є одним зі способів заспокоїти швидкість потоку) та є ще якісь вигадані зауваження та уявні порушення держстандартів. В результаті сама ж поліція — метою існуювання якої є публічна безпека та забезпечення прав людини, зокрема й права на життя (ст. 1 закону “Про Національну поліцію”) — десь близько півроку не затверджувала цей готовий проект, і проектувальники мусили повезти його аж в Київ, де його успішно затвердили. Бо там є розумні і грамотні люди, які дбають про безпеку руху і розуміються на ній, а також вміють читати всі пункти ДСТУ та ДБНів, а не лише ті, які їм подобаються”, – підкреслив прикарпатець.

Читайте також  Зірковий франківець Юрій Горбунов претендує на звання найстильнішого українця

Тож франківець зазначає, що давно можна було б зменшити смертність на цій дорозі, встановивши камери контролю швидкості.

“Ця жінка була би жива. І тисячі інших людей. Взагалі, бездіяльність МВС та НПУ в сфері безпеки руху протягом останніх 2 років є злочинною недбалістю, яка вбила вже набагато більше людей, ніж загинуло на “Титаніку”. Я вважаю, що це має бути причиною для відставки міністра та профільних керівників в НПУ”, – підсумовує Віктор Загреба.

Нагадаємо, тільки за минулий тиждень у Крихівцях трапилося три ДТП – постраждало четверо людей, одна особа загинула.

До теми: У Крихівцях позашляховик на великій швидкості збив двох хлопців і патрульного

Чергова аварія на Крихівецькій: Не розминулись автівка та мотоцикл

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.