Ціна життя херсонської вчительки – дорогий телефон учня

Вчителька гімназії № 1 що називається “згоріла на роботі” – жінку вразив інсульт під час сварки з батьками, які прийшли захистити дорогий мобільник своєї дитини.

 

Минулого тижня до редакції “Любимого Херсона” надійшла інформація про трагедію, що сталася в гімназії № 1. Тут конфлікт між учнями завершився тим, що шестикласникові однолітки зіпсували дорогий мобільний телефон – облили водою. Батьки, прийшовши з’ясовувати стосунки з вчителькою, яка не вберегла дорогий гаджет, долучили до розбірок адміністрацію, перейшли в крик. У результаті у педагога з 26-річним стажем стався інсульт – за два дні жінка померла у лікарні.

Наша співрозмовниця, одна з батьків, повідомила наступне:

“Той хлопчик, Родік, він усіх дістав. І вчителі скаржилися і діти. Його в класі недолюблюють. Чи могла вчителька зупинити конфлікт? Я знаю, що вона намагалася. Але якщо дитину не виховують – вона знайде привід знову з кимсь посваритися”.

До того ж, вона розповіла, що випадок намагалися зам’яти, й школа майже перетоврилася на закритий заклад – дуже боялися, що інформація розійдеться.

Ще один наш співрозмовник з числа педагогів закладу зауважив:

“Нас не вчили охороняти ювелірні прикраси і дорогі телефони учнів. А взагалі? раніше просто заборонялося дітям такі дорогі речі брати до школи. Пригадую, в єврейській школі навіть наполегливо пояснювали: за такі предмети розкоші адміністрація закладу відповідальності нести не буде. Шкода, що не всі директори проявляють рішучість і доносять це до батьків. А вчителям доводиться лавірувати між батьками, дітьми та адміністрацією. Тут і правда до інсульту недалеко”.

Сьогодні стало відомо, що свою точку зору висловили з приводу трагедії і діти вчительки, яка, на їх думку, не була захищена адміністрацією від понадмірних навантажень. І, отже, була доведена до небезпеки здоров’ю та смерті. Вони оприлюднили відкритого листа на ресурсі “Херсонщина за день“:

Читайте також  “В кращих традиціях скoтoперевезень”: українка розповіла історію про поїздку на Херсонський курорт

«…Під час сварки моїй мамі стало погано, вона сиділа взявшись руками за голову, але ніхто із присутніх членів адміністрації не звернув на це уваги і не викликав медсестру або швидку допомогу. Сварка припинилася о 10 год. 20 хв. Коли батьки Радіона пішли з гімназії. Моя мама Наталя Василівна не змогла вийти з учительської і піти на свій 3 урок, бо їй стало зле. Вона не змогла піднятися з місця в учительській, її самопочуття погіршувалося.

Медсестри в школі не було. Директорка була відсутня, перебувала за кордоном. Заступник директора викликала швидку допомогу. Надати первинну медичну допомогу моїй мамі в гімназії було нікому. Коли приїхала швидка у моєї мами констатували інсульт і забрали до КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім.. Є.Є. Карабелеша» за адресою м. Херсон, вул. Ушакова 22/1.

Після двох діб проведених у реанімації клінічної лікарні моя мама Мамренко Наталя Василівна померла не прийшовши у свідомість 18 березня 2017 року о 10 годині ранку.

Моя мама пропрацювала 26 років у Херсонській загальноосвітній школі № 1 Херсонської міської ради (нині Херсонська гімназія № 1), виховала декілька поколінь учнів…

…На даний час адміністрація гімназії намагається приховати цей кричущий випадок. 16 березня 2017 року, коли я і моя сестра перебували в гімназії і намагалися з’ясувати обставини цієї трагедії, секретар при свідках намагалася відкупитися від нашої родини і зам’яти цю справу, пропонуючи нам гроші, на що категорично отримала мою відмову.

Наше горе і скорбота не має меж. Наша родина втратила маму, бабусю, дружину. І ніхто нам її не поверне. Ми існуємо і знаємо, що ті, хто це накоїв живі, ходять по Землі і не покарані.

Читайте також  "Завжди ставилися як до засобу заробітку": батьки вимагають у сина, якого вигнали з дому 17 років тому, аліменти

Прошу допомогти покарати всіх учасників тієї сварки і конфлікту, що стався 16 березня 2017 року в гімназії…

…Прошу допомогти покарати роботодавця (Управління освіти Херсонської міської ради в керівника.) за те, що досі не проведене розслідування з приводу цього нещасного випадку на робочому місці і не покаранні винуватці цієї трагедії.” – написав Максим Мамренко

Співчуваємо трагедії і сподіваємося, що замовчувань не буде. Але хочеться вірити, що й з’ясування істини батьками, учителями, адміністрацією та родичами померлої не опуститься до рівня пошуку крайніх та спекуляцій.

P.S. Мобільні телефони в школах – уже на тій стадії, коли це уже і навчальне приладдя , то забороняти приносити їх з собою сенсу немає. Але дійсно потрібна спільна позиція батьків, адміністрації та викладачів щодо використання дітьми мобілок. Інакше конфлікти будуть повторюватися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.