У Норвегії затримали росіянина за підозрою у підготовці вибуху в Осло

Затриманим виявився 17-річний росіянин, якого підозрюють у розміщенні вибухівки в Осло, а також у зберіганні вибухових речовин, повідомили в поліції Норвегії.У Норвегії поліція затримала 17-річного росіянина, якого підозрюють у розміщенні “простого саморобного вибухового пристрою з обмеженою здатністю ураження” поблизу центру Осло. Про це повідомили в неділю, 9 квітня, норвезькі правоохоронці, передає агентство dpa. Затриманого також підозрюють у зберіганні вибухових речовин.

Наразі, однак, невідомо, чи підозрюваний мав на меті “скоїти терористичний акт”, зазначили в поліції. Так само поки не встановлено, чи діяв росіянин сам або зі спільниками, додали представники норвезьких правоохоронних органів. Повідомляється, що затриманий перебував у Норвегії як прохач притулку.

Напередодні поблизу центральної станції метро Осло було виявлено вибуховий пристрій. Поліції вдалося безпечно його ліквідувати під час контрольованого підриву. Внаслідок виявлення та знешкодження пристрою довелося евакуювати відвідувачів нічних клубів і ресторанів, розташованих поблизу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.