У Криму все менше прісної води, нечистоти потрапляють у море – жахливі результати окупації

Три роки тому Мордор підло та неочікувано тимчасово анексував український Крим. Окрім регулярного порушення прав людини та «віджиму» бізнесу «русская весна» принесла на півострів ще одну біду – екологічну.

Оскільки рашисти повністю контролюють Крим, Україна відмовилася постачати туди воду ще й при тому, що за неї ніхто не платив. За відсутності регулярного постачання Північно-кримським каналом прісної води із Дніпра анексований Росією півострів зіткнувся з дефіцитом якісної питної води. Власних джерел, за оцінками фахівців, йому вистачає лише на 15%. Поки що ситуацію рятує сприятлива погода із опадами та активне буріння нових свердловин, втім, перші ознаки водного колапсу вже почали відчувати північні райони півострова.

Екологи та фахівці із меліорації одразу попереджали, що без води Північно-кримського каналу Крим із його нинішнім населенням приречений на спрагу. Першими почали страждати фермери – традиційне вирощування рису та овочів більше тут не існує.

Але найбільшими споживачами прісної води є два хімічні заводи – «Кримський Титан» в Армянську та «Кримський содовий завод» у Красноперекопську. Вони мали власні водосховища, які наповнювали за допомогою каналу, а самі міста споживали воду зі свердловин.

Закрити підприємства не можна, вони – єдині джерела роботи для місцевих мешканців. Тож окупаційна влада півострова дала їм дозвіл брати для виробничих потреб воду із підземних горизонтів. Вони пробурили вже більше десятка свердловин, спочатку воду брали на глибинах 70 – 75 метрів, потім – з горизонту 270 метрів, тепер дійшли вже до відмітки 400 метрів.

Замість викачаної прісної води використовують солону з Сиваша та Каркінітської затоки Чорного моря.

Тим часом, в водопровід Красноперекопська вже просочується морська вода з водоростями. Це означає, що незабаром місто може стати непридатним для життя.

Читайте також  Стрaшнa негода обрушилася на Крим: смерч знищив цілу ферму, а будинки затопило водою

Єдине джерело централізованого водопостачання Красноперекопська – Воронцовський водозабір підземних природних вод, і їх запаси, як і прогнозували, виснажуються, при цьому сильно страждає якість води.

Фактично, Крим зараз підводиться до межі екологічної катастрофи, повної загибелі сільського господарства та до засолення земель. Та замість вирішення цієї проблеми, окупанти пропонують просто виселити місцеве населення в інші регіони Росії (як це неочікувано).

У той же час, на півдні півострова у місті Феодосія існує інша проблема – там нечистоти з каналізації потрапляють прямо у море. Ще торік у місті мали збудувати новий каналізаційний колектор. Наразі містяни труби для цього використовують як дошки оголошень. Або лавки.

Тутешньому каналізаційному колектору 27 років. Він в аварійному стані. Часом на ньому ставалося до 20 аварій на рік. Нечистоти нерідко потрапляли в море.

У підрядника вже скінчилися гроші, які були виділені на ремонт. Чиновники ж перенесли закінчення робіт на початок літа.

Половина приватних будинків у Феодосії не приєднана до центральної каналізації. Тож скидає все до зливових стоків. Звідти бруд, в тому числі фекалії, потрапляють у море.

Схоже на те, що Ра$$ея навмисне намагається довести Крим до стану екологічної катастрофи. Аби вже напевне поставити нелояльних до себе людей на коліна. Так вона діяла впродовж всієї своєї історії. Так і виглядає «руський мир»…

За матеріалами:

https://hromadske.ua/posts/kriza-z-pitnoyu-vodoyu

http://24tv.ua/yak_feodosiya_poterpaye_vid_nechistot_cherez_problemi_z_kanalizatsiyeyu_n804040

http://news.allcrimea.net/news/2017/4/3/v-severnom-krymu-v-vodoprovod-prosachivaetsya-morskaya-voda-s-vodoroslyami-78095/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: