У Франківську за наркоторгівлю та хабар поліцейського засудили до двох років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд визнав винним підполковника поліції Олександра Кочкіна в зберіганні і поширенні наркотиків та отриманні хабара.

Суд визнав винним колишнього начальника відділу першого територіального Управління з обслуговування Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Олександра Кочкіна за сукупністю правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.
Кочкіна засудили на два роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки.

У подальшому від “перевертнів у погонах” відхрестився начальник головного управління поліції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов. Він заявив, що затримані за “дахування” наркобізнесу франківські поліцейські були призначені без його згоди.
У суді Кочкін провину визнав та уклав із стороною обвинувачення угоду про визнання вини, тому розгляд справи відбувався за скороченою процедурою.
Олександр Кочкін народився 1978 року, має вищу освіту, офіцер, на час вчинення злочину працював начальником відділу першого територіального Управління з обслуговування Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції. Має статус учасника АТО. Одружений, виховує двох дітей.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.