“Там ти ніхто”: емігрантка з Росії розповіла, чим Україна краща

Культура спілкування в Україні набагато краща, ніж у Російській Федерації.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написала російська телепродюсерка Катерина Макаревич, яка нині проживає в Києві.

“Соціальне середовище в Росії визначає не Путін, і навіть не його система. Атмосферу в суспільстві визначає культура спілкування між людьми. Не телевізор і не пропагандистські російські ЗМІ, а те, як люди один з одним спілкуються. Так ось, у російському середовищі немає головного елемента, який зазвичай становить людське спілкування – довіри. у Росії ти апріорі ніхто. Тебе або вбудовували у вертикаль, або ти стаєш ізгоєм. Іншого не дано. Культура спілкування в Росії полягає в принципі “Я вище за тебе”. Культура спілкування в Україні – з принципу – “я+ти = ми”. Це про різні культурні коди”, – написала вона.

За словами телепродюсера, вертикаль життя в Росії робить із людини егоїста, розвиває цинізм і знищує щирість.

“Те, що в 33 роки інша країна, а не та, в якій я народилася, заново вчить мене довіряти людям, – це багато про що говорить. І про Україну. І про Росію. Так ось, на питання, чи залишаюся я в Україні через те, що в Росії Путін, – я знаю відповідь. я полюбила Україну через ту культури спілкування, що становить українське середовище. І вона набагато краща за російську. Що б там не говорили з російського телевізора”, – підсумувала Макаревич.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.