Економічне «чудо» сепаратистів, або як в окупованому Донбасі віджимають бізнес навіть у росіян

Війна на Донбасі триває вже три роки. За цей час його тимчасово окупована частина була вщент зруйнована – розстріляні будинки, знищені комунікації. Багато людей втратили своє житло, а хтось – і життя.

Тим не менш, є певна каста, яка отримує з війни лише вигоду. Хоча, і тимчасову. Це – бойовики-терористи. Усі три роки вони нещадно «пресують» ледве живий бізнес, який ще де-не-де залишився на окупованих територіях. Підприємства у людей брутально «віджимають» люди, які замість барсеток носять автомати.

Більшість бізнесменів обікрали ще у 2014 році. Бойовики забирали усе, що хотіли. Могли обікрасти аптеку, ювелірку, продуктовий магазин чи автосалон. Скаржитися було нікуди: вони самі собі міліція, прокуратура і суд.

Дійшло до того, що бойовики почали віджимати бізнес у самих себе. Нещодавно,  на територію центрального ринку міста Макіївка, що знаходиться під тимчасовим контролем «ДНР», зайшла група людей – близько 40 чоловік. Вони повідомили керівництву ринку, що він «націоналізований».

Чоловік на прізвище Беліченко заявив директору ринку, що підприємство переходить “в управління державного підприємства «Ринки Донбасу».

«З сьогоднішнього дня майном підприємства розпоряджається підприємство «Ринки Донбасу», – сказав він.

Директор в свою чергу заявила, що поки, крім «закону ДНР», не бачить будь-яких інших документів – договорів, які б регламентували процес переходу власності ринку в чужі руки.

Раніше «ДНР» через свою структуру «Ринки Донбасу» заволоділа ринком «Меркурій» в мікрорайоні Текстильник у Донецьку.

Після таких випадків сепаратисти пішли ще далі – віджимають бізнес у самих росіян.

За словами Наталії Бєлової, шахта імені Засядька також зупинена.

«Терміново вивозять всю документацію. Невже перед бурею?!» – пише жінка. Основний склад шахтарів відправили в безкоштовні відпустки через нібито «блокади». Склади забиті вугіллям, Україна його не закуповує, а Росії він не потрібен. На шахті поки працюють тільки ремонтні бригади.

Читайте також  “Ще одна втрата”: на Донбасі загинув молодий військовий. Висловлюємо щирі співчуття матері, сестрам та близьким у зв'язку з трагедією

Тим часом, припинила роботу Зуївська ТЕС. «Cпочатку говорили, що будуть запускати і нарощувати потужності, народ зрадів, що буде з роботою, але потім в міністерстві вугілля і енергетики «ДНР» різко змінили плани і збираються зовсім зупинити Зуївку …», – коментують повідомлення Бистролетова знайомі з ситуацією донеччани.

 

 

 

 

 

 

 

«Націоналізують» нині не лише бізнес. У людей забирають квартири. Наприклад, жило у Донецьку подружжя викладачів. Знялися з реєстрації і поїхали в Україну. Їхню квартиру спочатку опечатали, потім двері виламали й заселили сім’ю військових. Люди розповідають, що вони з Росії переїхали. Він в армії займає високу посаду.

На окупованих територіях панує бандитизм та хаос. Та це лише наближає окупантів до краху.

За матеріалами:

http://www.dialog.ua/news/116559_1492407221

https://politeka.net/ua/310226-avtomat-zamist-barsetky-yak-vidzhymayut-biznes-u-dnr/

https://gazeta.ua/articles/donbas/_bojoviki-dnr-vidzhimayut-odin-v-odnogo-biznes/711531

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: