«Кремль готується до повномасштабної війни, яка загрожує не тільки Україні», – Турчинов

Кремль продовжує підготовку до повномасштабної війни, яка може зачепити не лише Україну, але й інші країни Центральної та Східної Європи. Це також загрожує незалежності держав, які зараз перебувають на кремлівській орбіті. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, виступаючи у Києво-Могилянській академії, повідомляє PRESS-ЦЕНТР.

«Росія не хоче миру і сприймає постання сильної демократичної європейської Української держави як пряму загрозу виживанню путінського режиму», – вважає Турчинов.

Секретар РНБО сказав, що вздовж українського кордону розгорнуто російські війська, точніше 50 тисяч військовослужбовців. Це ще не рахуючи бойовиків 1-го і 2-го армійських корпусів на окупованих територіях. Також Росія тримає у бойовій готовності угруповання «Північ», що розгорнуте на півночі Криму. Періодично його приводять до вищого ступеня бойової готовності. Також на півострові розміщене наступальне озброєння, у тому числі ракети, які можуть нести ядерні бойові частини.

Олександр Турчинов також заявив, що Росія посилює безпосередню підтримку, зокрема фінансову, політичних сил, в тому числі ультранаціоналістичних, насамперед у Європі. Також підтримує інформаційно-пропагандистські підрозділи і здійснює підривні невійськові операції проти урядів, об’єктів інфраструктури та засобів масової інформації.

«Росіяни не гребують відвертими провокаціями. Останнім часом Кремль знову вдається свого традиційного інструментарію – політичних вбивств і диверсій», – сказав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.