На Прикарпатті суд не зміг оштрафувати чоловіка, якого спіймали п’яним за керуванням трактора

У Калуші суддя не зміг оштрафувати чоловіка, якого спіймали за керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Вину 54-річного чоловіка довели, але строк накладення адміністративного стягнення сплив і суддя провадження у справі закрив.

Як ідеться у матеріалах справи, 29 листопада минулого року у селищі Перегінське Рожнятівського району посеред дня чоловік керував саморобним трактором без номерного знака. При цьому водій був із явними ознаками алкогольного сп’яніння, пишуть “Вікна”.

Від проходження медичного огляду на встановлення факту вживання алкоголю він відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 ПДР України. Не з’явився чоловік у судове засідання, яке відбулося днями у Калуші.

Його вина була доведена та підтверджена свідками. Але відповідно до ст. 38 ч. 2 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні — не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.

Оскільки на даний час зазначений строк накладення адміністративного стягнення сплив, тому провадження у справі закрили.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.