Мордор – останній острів фашизму у Європі

Варто не забувати, що РФ – офіційно визнана ООН країною-окупантом

 Уже багато років Росія звинувачує своїх сусідів у фашизмі – спершу Молдову, потім Грузію, а за нею і Україну. А ще ж є європейці, американці і усі ті, хто не згоден з агресивною політикою Кремля.

Але чим більше росіяни кричали про «фашистів» тим очевиднішим ставало те, що країна, яка воювали проти нацистів, шаленими темпами переймає їхню ідеологію.

Як вважає професор Єльського університету Тімоті Снайдер – битва в Україні означає все. Фашизм повертається на континент, який він колись зруйнував.

«Плюралістична революція в Україні виявилася шокуючою поразкою для Москви, і Москва відповіла наступом проти європейської історії. Тоді як європейці з тривогою або зачудуванням спостерігають за розповзанням російського спецназу з Криму через Донецьк та Луганськ, пропаґандисти Володі Путіна намагаються затягнути європейців в альтернативну реальність – у виклад історії, доволі відмінний від того, як мислить більшість українців, та й від того, що витримало би перевірку фактами. Стверджується, що України історично ніколи не існувало, а якщо вона й була, то тільки як частина Російської імперії. Українців як народу не існує, в найкращому випадку вони малороси», – каже пан Снайдер.

У свою чергу, відомий український блогер Антон Ходза вважає, що головними пропагандистами фашизму і нацизму в Європі є не лише російська верхівка, але й окремі прості громадяни.

«І це не образний вислів. Вони буквально просувають той же фашизм і нацизм: Гітлер, зігі, ось це все. Вони зробили все, щоб про них не забули, і щоб вони стали привабливими», – каже блогер.

«Чому? Вони начебто за Сталіна і СРСР «горять»? Як вони можуть пропагувати нацизм? Вони поділили світ на два табори: на радянсько-православно-імперський з хоругвами і портретами Берії і Миколи Другого в одній шерензі. А на іншій стороні у них фашисти і нацисти, які засіли в Україні, США та ЄС. І сюди ж опозиційно налаштовані громадяни РФ ставляться. З них також нацистів ліплять. А потім вони сумно співають пісні «Мамо, я не зигую», – пояснив він.

Читайте також  РФ під час дорозвідки цілей для ракетних ударів вивчає, що пишуть українці у соцмережах - Ігнат

Ходза вважає, що Геббельс зараз б розцілував Путіна, його оточення і його виборців. За наймасштабнішу і найуспішнішу піар-кампанію з відмивання іміджу нацизму.

Що вже говорити, якщо навіть така авторитетна організація, як «Amnesty International» визнала, що в РФ набагато більше фашизму, ніж в інших європейських країнах.

Для прикладу, нещодавно головний редактор російської газети «Завтра» Олександр Проханов заявив, що у відповідь на ракетний удар США по Сирії Росія могла б обстріляти українські війська на Донбасі.

У Росії проблема неофашистських угруповань значно актуальніша, ніж в Україні, кажуть правозахисники. В Україні не зафіксовано жодного факту утиску російськомовного населення. Так само ніхто з громадян не звертався зі скаргами на “Правий сектор” чи інші праві організації.

За словами, директора представництва міжнародної правозахисної організації «Amnesty International» в Україні Тетяни Мазур, до організації жодного разу на зверталися ті, хто «був би жертвою дискримінації за мовною ознакою».

Схоже на те, що Росія марить своїм власним «Третім Рейхом», як це у 30-их було в Німеччині. Чим все закінчилося, всі добре знають – нацисти програли, а у війні загинули десятки мільйонів людей. Історія має властивість повторюватися. Тільки цього разу вільні країни діятимуть набагато рішучіше і російські злочинці понесуть покарання за свої дії.

За матеріалами:

https://apostrophe.ua/ua/news/world/ex-ussr/2017-04-09/russkiy-fashizm-v-rf-prizvali-obstrelyat-ukrainu-raketami-v-otvet-na-ataku-ssha-po-sirii/92641

http://www.istpravda.com.ua/columns/2014/05/23/142887/

http://zik.ua/news/2016/10/22/bloger_poyasnyv_chomu_rosiya_stala_svitovym_propagandystom_fashyzmu_970882

http://www.istpravda.com.ua/short/2014/04/28/142594/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: