Автомобілі на європейській реєстрації: готуємось до конфіскації

Усім власникам незаконно ввезених автомобілів на іноземній реєстрації загрожують штрафи і навіть конфіскація транспортного засобу працівниками поліції і митниками, або небезпека “розводу” новими шахраями.

Так, у Тернополі шукають порушників, що не дотримуються митного законодавства, зокрема, термінів перебування на території України.

Справа стосується порушення режиму тимчасового ввезення автомобілів. Наприклад, якщо машина знаходиться незаконно на території України понад місяць, власник штрафується на 8 000 гривен. Якщо ж автомобіль на територію України ввозив нерезидент, а їздить громадянин країни, такий транспортний засіб може бути вилучено.

Крім того, з’явилася нова схема вимагання грошей з українських власників автомобілів на литовських номерах. Автомобіль доведеться віддати, та ще доплатити грошей за його використання.

Повідомляється, що в Литві з’явилася компанія, котра скуповує фірми, на які зареєстровані ввезені в Україну автомобілі. Разом із документами в руки хитрих ділків потрапляють і всі координати українців, які таким чином “купили” машину.

Цитата:
“Хоча документально – вони оформилися на цю компанію як співробітники. Ділки найняли групу юристів, які почали повернення цих автомобілів, які виїхали до України. Вони обдзвонюють наших співвітчизників (своїх лже-співробітників) і вимагають добровільно повернути автомобіль протягом 72 годин представнику компанії в Україні. Але не просто повернути, а вони роблять акт прийому-передачі автомобіля у свого представника. І він враховує всі пошкодження автомобіля, за які шахраї вимагають оплату”, – пише ЗМІ, посилаючись на записи в соцмережах.
Зазначається, що закон повністю на стороні нових власників компаній.

Цитата:
“Красива схема. Якщо власник такої машини не піде на співпрацю з юристами компанії, то машину подають в Інтерпол як викрадену. Їзда до першого патруля. А якщо українця зловлять на такій машині, то йому вже загрожує кримінальна відповідальність (викрадення автомобіля), причому в міжнародному масштабі”, – підсумували в матеріалі.

Читайте також  Тyка: Pакети рф напpавили на тpи цілі в Укpаїні… Вiйну змiнить одне pішення. Деталі та ВІДЕО…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.