В Івано-Франківську проходить форум з питань безпекової політики

27 квітня на базі Прикарпатського національного університету розпочав роботу Молодіжний євроатлантичний безпековий форум за участі студентів з Івано-Франківського, Тернопільського, Чернівецького та Закарпатського регіонів.

Організаторами заходу виступили Посольство Литовської Республіки в Україні, Контактне Посольство НАТО в Україні та Прикарпатський національний університет.

Форум присвячений питанням євроатлантичної безпеки та відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України.

У роботі форуму також беруть участь ректор університету, професор Ігор Цепенда, Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, Комодор Військово-Морських Сил Норвегії і Радник командувача Об’єднаного військового центру НАТО у Ставангері Ганс Гельсет, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко (2007-2009), колишній посол Литовської Республіки в Україні пан Пятрас Вайтєкунас (2010-2014), радник Постійного представництва Литви в НАТО Андріус Пурванескас.

“Я дуже радий бачити студентів із чотирьох регіонів. Я сподіваюся, це буде цікава робота. Прикарпатський університет дуже активний, зокрема, у питаннях євроатлантичної безпеки”, – зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, урочисто відкриваючи форум.

Дипломат також додав, що мета заходу – пояснити, як працює НАТО як організація, які можливості вона приносить Україні.

Ректор університету Ігор Цепенда підкреслив важливість проведення форуму і зазначив, що на сьогодні завдання країни – виховати оборонні еліти, які завжди будуть пам’ятати, що потрібно формувати національну безпекову політику України і, в першу чергу, сподіватися на власні сили.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.