Депутатам Івано-Франківської обласної ради пропонують розподілити 31 мільйон гривень зі спецфонду на ремонти доріг області (фото)

На комісії Івано-Франківської обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків депутати розглянули пропозиції щодо розподілу коштів спеціального фонду обласного бюджету регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.

За словами очільника департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури ОДА Назарія Іваніва мова йде про розподіл 31 млн гривень передбачених на цей рік, передає кореспонден Фіртки.

«Ми намагались врахувати всі пропозиції. По кожному району у мене є підкріплені листи. Якщо будуть інші пропозиції будемо розглядати. Якщо по деяких об’єктах є дискусійні питання тоді можемо відкласти це на доопрацювання, а по тих районах, які уже погоджені дати можливість їм працювати», – звернувся до депутатів Назарій Іванів.

Натомість голова комісії Микола Палійчук зазначив, що рекомендував би виділяти кошти на сільські дороги.

«Доцільніше дати кошти не на міста, а на села», – зазначив М.Палійчук.

За словами голови облради Олександра Сича, така ідея виникла після проведених робочих поїздок у райони області.

«Треба обирати пріоритети. До прикладу Надвірнянський район, де було сконцентровано виділення коштів на два напрямки. А коли мова йде про 5,6- 8 напрямків, де по 100, 200 тисяч гривень виділяється, то що можна зробити за ці 200 тисяч гривень? Треба спрямовувати керівництво районів, щоб виділяти на конкретні напрямки, а не розмазувати по різних дорогах», – зазначив О. Сич.

Відтак депутати перейшли до обговорення щодо виділення коштів: зокрема погодили виділення 1 млн 400 тис на ремонт дороги у Старий Угринів, спрямування решти 600 тисяч перенесли на розгляд наступного засідання бюджетної комісії.

Також погодили виділення коштів на капремонти доріг: Королівка-Семаківці та Городенка-Черемхів. На ремонти цих доріг спрямують по 500 тисяч гривень. Рогатинський район: капремонт Більшівці-Княгиничі – 400 тисяч, Підкамінь – Княгиничі 400 тисяч та Уїзд – Чесники 400 тисяч.

Читайте також  Зміни в Україні від 1 жовтня: як почнеться опалювальний сезон, що буде з тарифами та новими лікарняними

Також на комісії одноголосно погодили виділення коштів на ремонти доріг у Рожнятівському, Снятинському, Тисминецькому, Тлумацькому районах.

Питання щодо виділення 1 млн на ремонт дороги в Болехову депутати відклали.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.