Приречена на провал: Агресія Ра$$еї проти України

Після повалення проросійського режиму В. Януковича Москва окупувала Крим і розв’язала війну на в Донбасі, розраховуючи, що це змусить новий український уряд підкоритися і визнати приналежність до російської сфери впливу. Але Київ почав опиратися. Тоді українська армія була дуже слабкою. Кожного разу, коли її сили, здавалося, досягають успіху в Донбасі, Рашка відправляла свої регулярні війська і влаштовувала атаку, щоб змінити ситуацію. Але все це було тоді. Частково завдяки підтримці західних союзників, армія України тепер більша, сильніша і боєздатна, як ніколи. Якщо Путлер наважиться на велику військову авантюру зараз, він зазнає серйозних втрат.

“Росіяни знають про це. І їхні військові дії, швидше, означають спробу посилити політичний тиск на Київ, а також підготуватися на випадок, якщо Україна відчує себе настільки сильною, що спробує силою повернути собі Донбас”, – пише  головний дослідник Інституту міжнародних відносин Праги і член Європейської ради з закордонних справ Марк Галеотті.

Наразі в зоні АТО перебуває більше ніж 40 тисяч солдат, і Київ може дуже легко відправити туди ще стільки ж, якщо буде треба. На додачу, Україна також має воєнізовані загони, підпорядковані МВС, прикордонні сили, а також спецназ СБУ, які разом налічують ще близько 40 тисяч. Також в України є 80 тисяч резервістів, яких можна мобілізувати в разі початку повномасштабної війни, 15 тисяч поліцейських спеціального призначення, КОРД, яких також можна використати для оборони країни. Але річ не тільки в кількості солдатів. Україна витрачає 2,5% свого ВВП на оборону, хоча до війни витрачала менше 1%. Звісно, ці 2,5% – це не так і багато, якщо подивитися на розмір української економіки. Однак це чітко вказує на пріоритети Києва.

Читайте також  В Україну суне негода: останні дні листопада будуть сніжними та холодними

Також, Україна вчиться і досить успішно. Вона може справедливо заявити, що її армія єдина в світі з досвідом участі у танкових боях проти Росії і єдина, хто знає, наскільки росіяни вправні з безпілотниками і сучасними електронними методами війни.

Росія розуміє всі ці обставини. Мало що вказує на те, що вона готується до широкомасштабного наступу. Кремль боїться, що Київ використає так званий “хорватський сценарій”, щоб очистити свої території від загарбників за кілька років.

І Україна, скоріш за все, використає його. З року в рік міць української армії лише зростає. Натомість, бажаючих воювати за росіян все менше і менше. Їхні сили тануть.

Як пише відомий розвідник Віктор Суворов, це дає величезну перевагу над росіянами і в кінцевому результаті приведе Україну до перемоги.

“Найголовніше – це коли є бажання піти і померти за свою країну. І ось це в Україні є. Тому я за Україну не турбуюся ні в якому разі, бойовий дух у неї дуже високий”, – зазначив Суворов.

Україна приречена на перемогу. Іншого просто не дано. А фашистську Російську імперію чекає доля інших тираній, як от нацистської Німеччини.

Джерела:

http://dt.ua

https://apostrophe.ua

http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: