Лілія Гриневич передала навчальне обладнання Івано-Франківському природничо-математичному ліцею

5 травня, в рамках офіційного візиту на Прикарпаття, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич завітала до Івано-Франківського природничо-математичного ліцею, якому передала демонстраційне та лабораторне обладнання для кабінету біології.

Разом із директором департаменту освіти, науки і молодіжної політики облдержадміністрації Віктором Кімаковичем Лілія Гриневич поспілкувалася із учнями та вчителями ліцею і відповіла на запитання журналістів.

Під час брифінгу міністр акцентувала увагу на державній підтримці природничих предметів в українських школах, зважаючи на спад інтересу до природничих наук серед сучасного покоління, яке віддзеркалюється в статистиці зовнішнього незалежного оцінювання.

Також міністр відповіла на численні запитання представників ЗМІ, які здебільшого стосувалися реформування галузі освіти в Україні, і наголосила на тому, що сучасна школа має стати школою для життя, а основною її метою буде підготовка дітей аби вони змогли реалізувати себе в 21 столітті.

Лілія Гриневич говорила і про перехід на профільне навчання, стандарти вищої освіти для університетів, проблеми відтоку студентів на навчання за кордон, зокрема, до Польщі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.