Окупований Крим: нова хвиля обшуків та свавілля російських силовиків

Ранок 8 травня ознаменувався новими обшуками, які російські силовики здійснюють у анексованому Криму.

Сьогодні зранку російські силовики провели обшук у будинку голови Судацького регіонального меджлісу Ільвера Аметова. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, приводом для обшуку послужив анонімний лист.

Про обшук у будинку Аметова повідомила також кримська активістка Ленора Дюльбер. За її інформацією, обшук розпочався о 7:30 ранку. Його проводили приблизно 10 співробітників російської ФСБ в масках і зі зброєю.

Під час обшуку в будинку голови Судацького районного меджлісу силовики побили його сина й відвезли в невідомому напрямку. Про це сам Ільвер Аметов розповів у коментарі Крим.Реалії.

«У мене вдома етнографічний музей і зброї дуже багато, починаючи з середніх століть і донині. Вони в музеї провели обшук, усе перевернули. Сина старшого побили, наділи наручники й відвезли, куди – не знаю, сказали, що ввечері подзвонять”, – сказав Аметов.

Нагадаємо, що в грудні 2015 року окупанти вже приходили з обшуком до Аметова. Тоді російські силовики в Криму прийшли до членів Меджлісу кримськотатарського народу у зв’язку з підривом в Херсонській області електроопор, за яким електроенергія подавалася на півострів.

З чим пов’язаний обшук, який окупанти проводять в будинку Ильвера Аметова зараз, — невідомо.

«Очевидно, нова хвиля репресій по відношенню до членів Меджлісу», — зазначив на своїй сторінці у Facebook глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедля.

Коментарів підконтрольних Росії силових відомств Криму з цього приводу поки немає.

Варто зазначити, що після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки в незалежних журналістів, кримських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Читайте також  Не може бути оскаржене. КС опублікував офіційне рішення щодо указу Зеленського про розпуск Ради

Джерела:

https://ua.krymr.com/a/news/28474343.html

http://www.5.ua/suspilstvo/v-okupovanomu-krymu-provely-obshuk-u-holovy-rehionalnoho-medzhlisu-chubarov-144888.html

http://www.pravda.com.ua/news/2017/05/8/7143314/

https://www.unian.ua/society/1912118-u-krimu-rosiyski-siloviki-pobili-y-vidvezli-v-nevidomomu-napryamku-sina-golovi-sudatskogo-medjlisu-zmi.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: