Депутати готують звернення до президента та ВРУ аби недопустити екологічної катастрофи на Калущині

На президії в Івано-Франківській обласній раді депутати затвердили порядок денний п’ятнадцятої сесії.


Нагадаємо, сесійне засідання буде виїзним, проводитиметься у Калуші та стосуватиметься екологічних питань, пише Фіртка.

Загалом депутати планують розглянути 13 питань, а також депутатські запити. Окрім цього, в рамках сесії, заплановане відвідування хвостосховища №2 та провальної воронки №14.

“Свого часу Калуш був визнаний зоною екологічного лиха, тому було вирішено провести екологічну сесію там. Принаймні акцентуватимемо увагу на цьому, бо хоч місто було визнане зоною екологічного лиха, та до цього часу там мало робиться для покращення цієї ситуації”, – відмітив на початку засідання голова облради Олександр Сич.

Також, депутати на сесії планують розглянути зверненння облради щодо проведення комплексу робіт для недопущення екологічної катастрофи на території Калуського гірничопромислового району.

Як відмітив голова обласної ради Олександр Сич, свого часу була створена слідча комісія, яка не показала жодних результатів.

“Їхня позиція – поки не буде висновків комісії нічого не робитимуть. А наша позиція інша”, – зазначив голова облради.

Депутат облради Остап Дзеса зауважив, що це питання державної ваги,а висновків комісії можна чекати довго, відтак запропонував запросити на сесію чиновників з Міністерства екології.

У свою чергу, депутат Андрій Левкович додав, що це питання варто поділити на кілька частин, мовляв коли завершиться питання з “Оріаною” і зайде інвестор – екологічна ситуація покращиться.

“Не можна пов’язувати речі одні з іншим. “Оріана” – це “Оріана”, а гексазлорбензол це інше”, -відмітив депутат.

“Те що були потенційні зловживання при виведенні гексахлорбензолу це так, але інша проблема, – там просідає земля. Щодо цього не проводиться ніяких досліджень”, – зазначив О. Сич.

Читайте також  В Делятині вантажівка злетіла з дороги в обрив. Фото

Відтак депутати проголосували за винесення проекту звернення на сесію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.