Міська влада планує збільшити статутний фонд МІУКу до 120 млн гривень. Не відзвітувавшись за отримані раніше 75 мільйонів (документ)

Як стало відомо “Фіртці” на чергову сесію Івано-Франківської міськради виноситься проект рішення про поповнення статутного фонду комунального підприємства МІУК (наступника сумнозвісного ЄРЦ) на 45 мільйонів гривень та доведення загальної суми статутного фонду до 120 млн. гривень.

Як відомо, раніше багато експертів та активістів висловлювали незгоду зі створенням у комунальному підприємстві МІУК статутного фонду в 75 мільйонів гривень, припускаючи, що кошти будуть витрачатися непрозоро і кулуарно.

Ситуацію прокоментував заступник голови комісії міськради з питань ЖКГ, укропівець Мстислав Тарас:

“Цей безконтрольний “дерибан” коштів іванофранківців треба припиняти. Фракція УКРОПу завжди виступає проти дерибану коштів громади Івано-Франківська через статутні фонди комунальних підприємств. Нагадаю, що раніше при реорганізації комунального підприємства ЄРЦ в МІУК ми вимагали провести повний аудит ЄРЦ, як цього вимагає закон. Адже на той час ЄРЦ вже отримав з міського бюджету 36 мільйонів гривень в статутний фонд. Проте громада і дотепер не знає на що саме були витрачені ці гроші мешканців Івано-Франківська. Зараз існуючий стутний фонд КП МІУК складає вже 75 мільйонів гривень. Звіту про те, на що вони витрачені знову немає, а влада пропонує чергові 45 мільйонів наших грошей спрямувати в безконтрольний МІУК”.

Нагадаємо, що в грудні 2015 року міська рада реорганізувала КП “Єдиний розрахунковий центр” у КП “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія”, збільшивши статуний фонд підприємства до 75 млн гривень.

Раніше статутний капітал ЄРЦ змінювався ще у березні 2014 року. Тоді міська рада збільшила його з 24 до 36 млн гривень.

Після державної реєстрації в 2015 році “Муніципальної інвестиційної управляючої компанії” міськрада зобов’язана протягом року сформувати статутний фонд підприємства у розмірі 75 млн гривень.

Читайте також  Франківські водії не вміють паркуватись? (фото)

Жодного звіту про використані комунальниками кошти (75 мільйонів гривень) ні громада, ні депутати Івано-Франківської міськради не отримали.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.