У Драгомирчанах освятили наріжний камінь майбутньої католицької гімназії при монастирі. ФОТО

8 травня у селі Драгомирчани в урочищі Руда відбулося освячення наріжного каменя та пам’ятної капсули на місці початку будівництва католицької гімназії імені Владики Софрона Дмитерка.

Подія приурочена 100-річчю від дня народження Владики. Освячення здійснив архієпископ і митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької церкви Володимир Війтишин.

Майбутня гімназія належатиме жіночому монастирю служебниць Господа і Діви Марії з Матара (чернеча родина Воплоченого Слова). Діти здобуватимуть повну загальну середню освіту, вивчатимуть грецьку, латинську, сучасні мови, філософію та релігієзнавство.

“Ініціаторами реалізації такого проекту стали дітки, які проживають у містечку Милосердя в селі Крихівці Івано-Франківської міськради, християнські родини, які допомагають сестрам у їх нелегкій праці. Усі побачили важливість здобуття нашими дітьми доброї християнської освіти, необхідність виховання справжніх патріотів своєї держави та добрих християн. Тому розпочато будівництво навчального закладу, який поєднає у собі такі можливості, дозволить підвищити релігійну культуру наших дітей, в першу чергу тих, котрі проживають у містечку Милосердя”, – повідомила прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.