Журналісти спіймали Порошенка на брехні щодо безвізу

Заява президента Петра Порошенка про те, що скасування візового режиму для українців стосуватиметься і поїздок до десятків країн Азії та Латинської Америки, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє видання “Європейська правда”, пише 24канал

Зокрема, як заявив Порошенко, одночасно із вступом в дію безвізу з ЄС візові вимоги знімуть також за межами Євросоюзу.

“Більше 35 країн Латинської Америки, Азії, які зв’язані з Євросоюзом угодами про безвізовий режим, автоматично будуть надавати українцям право подорожі до (відповідних країн) Латинської Америки та Азії”, – сказав президент.

Однак, як пише видання, ця інформація не відповідає дійсності. Нещодавно МЗС відповідаючи на журналістський запит пояснило, що початок роботи безвізового режиму не передбачатиме скасування віз у неєвропейські держави. Це може відбутися лише після успішних переговорів України з кожною із цих країн.

“Також Порошенко в інтерв’ю заявив, що з початком дії безвізу відкриваються “чотири свободи” у відносинах з ЄС, що також є неправдою, оскільки за загальноприйнятою термінологією “четвертою свободою” називають рух робочої сили; переговори про його відкриття між Україною та ЄС навіть не ведуться”, – додало видання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.