Коломойський розповів, куди зникли мільярди з “Приватбанку”

Колишній акціонер “ПриватБанку” Ігор Коломойський прокоментував розслідування, в якому стверджувалося, що незадовго до націоналізації з банку були виведені 110 мільярдів гривень на рахунки понад 30 фірм, більшість з яких мають ознаки фіктивності.

У коментарі для ТСН він пояснив, що гроші насправді з банку не виводилися, а цими коштами погасили кредити попередніх позичальників.

“У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто, гроші залишилися в банку”, – наголосив оліграх.

Проаналізувавши список фірм-боржників, кожна з яких винна тепер вже державному “ПриватБанку” від півмільйона до майже п’яти мільярдів гривень, журналісти виявили, що ці юрособи не ведуть реальної господарської діяльності, мають в уставному капіталі в середньому не більше 1000 гривень, а їхні засновники та директори – це люди, що не мають стосунку до бізнесу.

Водночас журналістам програми “Схеми” колишні акціонеріи банку – Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов – коментувати виведення коштів – відмовилися.

Дивіться повне розслідування програми антикорупційних розслідувань “Схеми”.

Нагадаємо, напередодні націоналізації “Приватбанк” оформив 110 мільярдів гривень кредитів на понад 30 фірм, більшість з яких мають ознаки фіктивності. До такого висновку дійшли журналісти програми “Схеми”, отримавши доступ та проаналізувавши аудиторський звіт про фінансово-господарську діяльність банку, складений аудиторською фірмою Ernst&Young.

Згідно з документом, аудитори перевірили найбільших позичальників і виявили: на 1 квітня 2015 ризик неповернення кредитів вимірювався в сумі понад 82 мільярди гривень, а вже станом на 1 жовтня 2016 цифра збільшилася до 139 мільярдів гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.