Громадяни Нігерії та Великобританії штампували в Україні долари та євро

В Івано-Франківську затримали двох фальшивомонетників, які так майстерно підробляли долари і євро, що їх майже неможливо відрізнити від справжніх, пише Експрес.

“Це 35-річні громадяни Нігерії та Великобританії, які винаймали в місті однокімнатну квартиру, – розповідає Микола Кукуряк, заступник прокурора області. – Там вони й займалися підробкою грошей. На орендованій квартирі іноземців вилучено кліше банкнот номіналом 100 доларів США на суму приблизно 500 тисяч та 200 тисяч євро. Окрім того, знайдено та вилучено 3700 доларів США, 1145 євро, а ще спеціальні фарби”.

“За день до затримання іноземці спробували продати велику суму валюти в одному з обмінних пунктів міста, – зазначив Вадим Вандоляк, заступник начальника управління СБУ в області. – Окрім виготовлення, іноземці шукали ще й канали збуту фальшивок у нашому місті та спільників, які б допомогли їм продавати “намальовані” долари”. Про це дізналися правоохоронці, і в обіг фальшивки не потрапили”.

Іноземних громадян затримано, їм надано адвокатів. А правоохоронці перевіряють візи й те, звідки вони приїхали в Україну. Інформацію про зловмисників відправлено у посольства Великобританії та Нігерії.

За збут та виготовлення фальшивої валюти іноземцям загрожує від 5 до 10 років ув’язнення. Вірогідно, що покарання вони відбуватимуть в Україні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: