Сміття, водорості та порожні пляжі: у Криму знову провалять курортний сезон

Організовуючи «російську весну» окупанти обіцяли мешканцям Криму золоті гори – високі пенсії, низькі ціни та море туристів. Та на справі виявилося, що все далеко не так «прекрасно».

Ось уже три роки поспіль Крим провалює курортний сезон. Як би не старалися окупанти, на тимчасово анексований півострів туристи їдуть рідко – повага до українського законодавства все ж є. Але росіяни і без того «стараються» як можуть – «віджимають» пляжі, чинять тиск на приватних підприємців, загаджують воду.

З 428 кримських пляжів лише чверть – 109 майданчиків – підготовлені до нового сезону. Настільки ж безрадісна цифра – близько 25 відсотків – прозвучала і в звіті кримських рятувальників щодо виконання плану з очищення акваторій пляжів від небезпечних предметів.

Офіційно в Криму в минулому році відпочили 5,5 млн. Чоловік, але більшість експертів сумнівається в реальності цієї цифри хоча б тому, що в туристи місцева влада записували всіх прибулих на півострів – родичів, відрядження, спортсменів та ін. Більш реалістичною виглядає оцінка колишнього міністра курортів Криму Олександра Лієва, який назвав цифру в 1,5 млн. відпочиваючих.

І хоча кримська «власть» чекає на зростання турпотоку в цьому році – реальність не співпадає з їх очікуваннями. Експерти дають жорстку оцінку: до боротьби за російського, не кажучи вже про іноземного, туриста півострів не готовий за всіма параметрами.

Разом з цим, знищуються і відомі курорти.  Так, у Гурзуфі бульдозери зрівняли із землею приморський парк з унікальними деревами – червонокнижними кипарисами.

Окрім того, були знесені архітектурні пам’ятники на пляжі “Гурівські камені”.

Судячи зі знімків, як публікуються користувачі соцмереж, окупанти не дбають про чистоту на пляжах.

Читайте також  Коронавірус дійшов до пляжів: у популярній серед українських туристів країні забили на сполох через нову хвилю COVID-19

Зокрема, у водах Балаклави плаває сміття, і відбувається “цвітіння” води.

Висновок напрошується один – поки окупанти топчуть український Крим, доти там порядку та добробуту не буде.

За матеріалами:

https://ua.krymr.com

https://ukr.media/crimea

http://freecrimea.com.ua

https://tsn.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: