Чиновники Івано-Франківська позбавили учасників АТО центру реабілітації (відео)

Байдужість ціною в мільйони. Івано-Франківські чиновники позбавили учасників АТО шансу мати сучасний реабілітаційний центр.

Ще рік тому НБУ був згоден безкоштовно перевести зі свого балансу на баланс облради санаторно-оздоровчий комплекс у курортному містечку Яремче, саме для створення реабілитаційного центру.

Від місцевих чиновників вимагали тільки підготувати відповідні документи. Але вони цього не зробили. Подробиці – далі в сюжеті.

Володимир Губарчук , ветеран АТО. Після повернення з фронту хотів пройти реабілітацію, але відповідного закладу в області – не знайшов.

“У нас в державі на даний час це повна безвідповідальність до учасників АТО що взагалі не думають про реабілітацію. Про реабілітацію думає хто – волонтери. А на державному рівні тишина”, – говорить Володимир Губарчук, керівник ГО “Яремчанська регіональна спілка ветеранів АТО”.

Таких, як Володимир, на Прикарпатті близько семи тисяч. Разом із друзями-атовцями ветеран вирішив ініціювати створення місцевого реабілітаційного центру. Почали шукати приміщення – і натрапили в Яремчі на ось цей санаторій “Прикарпаття” від Нацбанку. Потрапити на його територію – нашій знімальній групі не вдалося. Усе обгороджено величезним парканом. І головний на сьогодні тут, схоже, – охоронець.

“А можна на територію зайти? – Ми журналісти, хотіли вас дещо запитати. – Можна вас на хвилинку? – Ні”.

Торік бійці через народних депутатів звернулися до керівництва НБУ з проханням передати заклад на баланс області для облаштування тут реабілітаційного центру. У Нацбанку дали згоду. Але з умовою – що обласні чиновники підготують усі необхідні документи.

“Наскільки мені відомо дві комісії дали позитивне рішення щоб прийняти цю базу на баланс обласної ради. Але чомусь керівництво там обласної ради і обласної державної адміністрації не вважало за потрібне робити таку реабілітацію для учасників АТО”, – говорить  Володимир Губарчук, керівник ГО “Яремчанська регіональна спілка ветеранів АТО”.

Читайте також  На Івано-Франківщині розцвіло ромашкове поле на 25 га (ФОТО)

Минув рік. В НБУ жодних документів не дочекались. І були змушені виставити санаторій на продаж.

“Чиновники зазвичай обіцяють сприяти абсолютно у всіх площинах які стосуються учасників АТО і їхньої реабілітації. На сьогоднішній день домовленості які було досягнуто не виконуються і рішення не прийнято”, – говорить Василь Андріїв, голова Івано-франківської міської асоціації учасників АТО.

За законом – це рішення мали би прийняти на сесії облради. І вони б це без вагань зробили – кажуть депутати – якби представники облдержадміністрації надали їм хоча б якісь розрахунки.

“Скільки потрібно коштів для придбання медичного обладнання на даний об’єкт і його утримання На жаль, ми не отримали конкретних розрахунків і конкретних пропозицій. І рішення не дійшло до розгляду”, – говорить Василь Гладій, перший заступник Івано-франківської обласної ради.

Чому за цілий рік в обласній адміністрації не змогли цього зробити – ми намагалися запитати в самих чиновників. Проте за тиждень вони так і не знайшли часу, щоб з нами зустрітися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.