Суд у справі очільника патрульної поліції Івано-Франківська: Чайковський вимагає відшкодування моральних та матеріальних збитків

Сьогодні, 22 травня, в Івано-Франківському міському суді після двомісячної перерви продовжили розгляд у справі начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця, якого обвинувачують в перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Судову справу розглядав суддя Володимир Попович проте у нього 15 березня закінчились повноваження й тепер після перерви справу розглядає суддя Олег Лазарів. Сьогодні відбулось підготовче засідання у справі.

На судове засідання з’явилися усі учасники судового процесу: обвинувачуваний та його представник, прокурор, потерпілий та його представники.

Потерпілий Чайковський подав до суду цивільний позов про відшкодування моральних та матеріальних збитків. Відповідний документ у залі суду про відшкодування передав суддя адвокату обвинувачення.

У звязку із тим, що стороні обвинувачення потрібно ознайомитися з позовом суд відклали на 5 липня о 10.00 годині.

Нагадаємо, 26 жовтня, минулого року начальнику управління патрульної поліції Івано-Франківська Дмитру Міхальцю повідомлено про підозру. 28 жовтня відбувся суд, який призначив начальнику Патрульної поліції Івано-Франківська міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Тоді, як нардеп Віктор Шевченко хотів взяти на поруки головного патрульного поліцейського Дмитра Міхальця.

У вересні учасник АТО, боєць батальйону спецпризначення “Івано-Франківськ”, який пройшов полон, інвалід Іван Чайковський звинуватив начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця у побитті.

Під час спільної прес-конференції Дмитро Міхалець не заперечував, що конфлікт мав місце. Однак, поліцейський каже, що ніхто нікого не бив.

За словами, Дмитра Міхальця, Чайковський виявляв агресію і поводився занадто емоційно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.