Як Кремль контролює маси “Вконтакте”: опубліковано скандального листа Дурова Путіну

У мережі опубліковано листа колишнього керівника “Вконтакте” Павла Дурова помічникові президента Росії Владиславу Суркову, з якого випливає, що тодішній прес-секретар “ВКонтакте” і його колеги “блокували радикально налаштованих користувачів” і видають інформацію спецслужбам про тисячі користувачів. Про це пише “Новая газета“.

“Як ви знаєте, ми вже кілька років співпрацюємо з ФСБ і відділом “К” МВС, оперативно видаючи інформацію про тисячі користувачів нашої мережі у вигляді IP-адрес, номерів мобільних телефонів та іншої інформації, необхідної для їх ідентифікації”, – йдеться у листі.

Документ разом із власним коментарем передав Суркову тодішній прес-секретар “ВКонтакте” Владислав Циплухін, який, як зазначає ЗМІ, у більшій мірі трудився на АП, ніж на свого основного роботодавця.

Циплухін повідомляє про те, як намагався спровокувати конфлікт між опозиціонерами, але також зазначає, що блокування опозиції суперечить бізнес-інтересам соцмережі.

“Блокування опозиційних угруповань “ВКонтакте” підірве довіру до нашої мережі серед пасіонарної молоді, що в довгостроковій перспективі може звести нанівець наші технологічні та ідеологічні зусилля щодо стримування натиску іноземних соціальних мереж на вітчизняному ринку”.

Дуров запевняє Суркова в тому, що диктат такої моделі політики “ВКонтакте” “призведе лише до виникнення в американців серйозної конкурентної переваги, кінцевим результатом якого стане втрата контролю з нашого з Вами боку”.

Він пропонує “продовжити імпліцитний, непрямий контроль за Рунетом, або почати блокувати інтернет-ресурси на загальнонаціональному рівні за китайською моделлю”. Акціонери “ВКонтакте” наголошують, що “зацікавлені в збереженні стабільності в житті держави”, і “зниження емоційного напруження в суспільстві”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.