Франківчанка перетворила свою оселю та подвір’я в середмісті на сміттєзвалище

Вщент заповнене сміттям подвір’я, будинок переповнений непотребом та нестерпний сморід. З таким сусідством вже близько п’яти років миряться мешканці вулиці Марка Черемшини, що неподалік залізничного вокзалу.


23 травня, четверо франківських студентів викликали до самовільного сміттєзвалища поліцію. Кажуть, випадково проходили мимо та були шоковані від побаченого.

“Ми тут випадкового опинились. Побачили цю гору сміття, а в хаті – закриті собачки. Вони скавчать і просяться на волю. Вважаю, це знущанням на тваринами, але це приватна власність і ми не маємо права туди лізти, тож викликали поліцію”, – пояснює кореспонденту Бліц-інфо небайдужа франківка Яна Тодавчич.

Сусіди, що вийшли до поліції стверджують, що неодноразово робили зауваження власниці будівлі, але вона ніяк на це реагує. Скаржаться, що таке сусідство не дає їм жити, бо від смітника йде нестерпний сморід та розбігаються щурі.

“Вона спочатку збирала то в хаті, а тепер і на вулиці наскладала аж до вікон. Ми їй казали, щоб прибрала це все, але вона відповідає, що то не наша справа. Ми на неї ніяк не можемо вплинути”, – зізнається пані Марія, що живе неподалік.

Інспектор патрульної поліції Андрій Сілецький зазначає, що такі випадки дуже складно вирішити. Патрульні взяли пояснення із заявників та мешканців прилеглих будинків та мізкували, як вирішити ситуацію. Кажуть, це приватна власність і змусити власника прибирати свій будинок та подвір’я вони не можуть.

“Ми телефонували в “Муніципальну інспекцію”, але там сказали, що то приватний сектор і не їхня зона відповідальності. Потім звонили в санстанцію – повідомили, що максимум можуть зробити акт обстеження даної ділянки, аби мешканці мали змогу звернутись з даними матеріалами до суду”, – пояснюють поліцейські.

Читайте також  На франківському вокзалі мікроавтобус збив жінку

Втім, вирішують не здаватися та провести розмову з власницею стихійного сміттєзвалища. Сусідка береться показати, де та зазвичай проводить день. Виявляється, вона торгує фальсифікованим алкоголем на зупинці напроти “Космосу”.

68-річна Марія Семенюк приходу патрульних дивується. Запевняє, що ніякого сміття біля її будинку немає, тільки – вторсировина.

“Я збираю тільки пляшки та папір, аби здати. Там нема багато. І з тварин не знущаюсь, а навпаки – підгодовую. Здаю пляшки, папір і купую їм їсти. А сусіди брешуть, що п’ять років збираю – це за зиму наскладалось. Я мала відвезти і здати, але поламався візок. Мала пенсію, тож мушу якось крутитись. За тиждень все приберу”, – запевняє полісменів жінка і просить її не штрафувати.

А закритих у хаті псів пояснює просто – мусіла забрати в хату, бо їхні буди зараз під сміттям, тож спати їм ніде. Каже, спеціально тварин не заводила – самі прибились, тож годує. Божиться, що вивезе все сміття за тиждень. Тож патрульні взяли в жінки пояснення та пояснили, що передадуть всі матеріали справи до міського відділу. Далі вже дільничний інспектор має реагувати. Також припис за засмічення прилеглої території склав представник інспекції з благоустрою, що прибув на місце дещо пізніше.

Слід зазначити, жінка мала при собі кілька пляшок з розведеним спиртом. Запевнила, що ним не торгує, а віддає бартором – натомість отримує картоплю, яйця та інші продукти. Втім, після розмови з патрульними вирішили вилити його в траву.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.