Найкращі ліки для окупантів – мобільні крематорії

Виплата пенсій, зарплат та інших соціальних допомог для псевдореспублік – це непідйомна ноша, фактично визнають терористи. Так, за словами «міністра» фінансів окупованої Донеччини Катерини Матющенко, 45% видатків «бюджету» фейкової республіки нібито спрямовано на здійснення соціальних виплат населенню. «У нас все для людей: спочатку шукаємо гроші для соцвиплат, а вже потім на оборону» – вихваляються бойовики. За їхніми ж словами на зарплати вчителям, лікарям, працівникам культури і спорту, а також органам силових структур і судової влади разом, виділяють 25% «бюджету». Тобто на «соціалку» виділено коштів майже удвічі більше ніж на «бюджетників», «силовиків», «оборонку», культуру та освіту разом узяті. Судячи з того, скільки за приблизними оцінками експертів, проросійські терористи витрачають на озброєння та зарплату найманцям, то суми для соцвиплат мали б бути просто космічними.

Але чому ж тоді жителі тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей щомісяця перетинають лінію розмежування щоб отримати у підконтрольних Києву містах пенсію, допомогу при народженні дитини чи інші виплати? І взагалі, про які цифри у гривневому еквіваленті йде мова у кошторисах окупантів? А от відомостей про це у відкритому доступі не існує. Бойовики і самі не знають скільки їм заплатить «цар-батюшка», а «бюджет» приймають для галочки, ну щоб було чим похизуватись.

А хвалитись маріонетки Кремля полюбляють з будь-якого приводу і без. Так, на пропагандиському сайті «news-front» опубліковано матеріал під назвою «Безкоштовна медицина в «ЛНР», про те, як жінка лікувалась в лікарні, й нічого нікому не заплатила, все за рахунок медичного закладу. Проте, не уточнюється про яку саме з лікарень міста йде мова, а в коментарях до статті значно менше оптимізму: «те, що тут пишуть – до реального життя відношення не має», «може «ополченців» лікують безкоштовно, а мені рентген і гіпс на руку обійшовся в 800 рублів». Тож, безсумнівно, зазначений матеріал готувався послідовниками справи Кисельова, говорити – не мішки носити.

Читайте також  “Дядьку, прости засранця”: Кіріла посилають до Варфоломія просити прощення

А щодо самої системи охорони здоров’я на тимчасово окупованих територіях – «геніальні» рішення адміністрації окупантів приносять Луганській та Донецькій областям пальму першості за рівнями захворюваності на венеричні хвороби, недуги дихальних шляхів та серця. Як передає «Інформатор», за результатами «реформування» та «укрупнення» лікувальних закладів, їхня кількість на території, підконтрольній луганським бойовикам, зменшилась із 183 до 91, також масово скорочено медперсонал. Найбільш кваліфіковані лікарі переїхали подалі від війни – в Харків, Дніпро, на Прикарпаття чи на Росію. Тепер же в лікарнях ОРЛО катастрофічно не вистачає медиків. За повідомленнями ГУР МО України, терористами проводиться активна робота по набору персоналу у військові медзаклади, зокрема, шукають лікарів хірургічних спеціальностей. Проте ажіотаж серед бажаючих відсутній – мало хто ризикне працювати в оточенні «хероїв русского міра», що готові розстріляти за баночку медичного спирту.

Тому найкращими ліками для «ополченців» будуть ліфти у багатоповерхівках, «Джмелі» в офісах окупантів чи мобільні крематорії, які «цар-батюшка» люб’язно передав як гуманітарну допомогу.

 

За матеріалами:

http://odnarodyna.org/content/byudzhet-dnr-na-l-kvartal-2017-goda-pochti-polovina-rashodov-na-socvyplaty

https://news-front.info/2016/02/09/besplatnaya-medicina-v-lnr-voobshhe-besplatnaya/

http://informator.media/archives/92393

https://zn.ua/UKRAINE/glavari-lnr-otmenili-vyplaty-vracham-za-sverhurochnuyu-rabotu-razvedka-247072_.html

https://uk.wikipedia.org/wiki/Соціальне_забезпечення#

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: