Недовго музика грала! Україну вже попередили про відміну безвізу, причина вас точно приголомшить

Безвізовий режим між Києвом і країнами Шенгенської угоди, що вступає в силу з 11 червня, призведе до зростання потоку нелегальних мігрантів з України, який поступово збільшувався ще з 2014 року, що може привести до перегляду Євросоюзом договору з Україною про безвізовий режим.

У зв’язку з цим міжнародні фонди, які належать Джорджу Соросу, закликають владу країни поширювати інформацію про правила поїздок в ЄС, а також боротися з економічною кризою, через якого українці прагнуть виїхати на заробітки в Європу. Відзначається, що фінансову підтримку дослідженню надало посольство Швеції в Україні.

У розпорядженні Брюсселя є механізми, які в подальшому дозволять призупинити дію безвізового режиму. Таке право ЄС залишає за собою на той випадок, якщо українські громадяни будуть порушувати міграційні норми.

Як і з чим поїдемо в Європу: як Україна готується до безвізу

Міжнародні організації – Фонд фінансової підтримки аналітичних центрів та міжнародний фонд “Відродження”, що входять до Open Society Foundations мільярдера Джорджа Сороса, а також “Європа без бар’єрів” – підготували документ про неконтрольовану міграцію з України в ЄС і про причини відмов у в’їзді.

“Необхідно практично в рівній мірі інформувати громадян як на західній так і центральній Україні (де населення більш схильне до зарубіжних поїздок), так і жителів східних і південних регіонів країни, що володіють меншим досвідом подорожей, і, можливо, менш поінформованих про правила користування безвізовим режимом” , – радять автори документа.

Уряду України також рекомендується зайнятися поліпшенням економічної ситуації в країні, яка змушує громадян їхати в ЄС.

“З огляду на той факт, що міграція з України визначається головним чином економічним чинником, українській владі слід докладати зусиль щодо поліпшення економічної ситуації в країні”, – говориться в документі.

Однією з причин, по якій українці перебувають на території Європейського союзу незаконно, на думку авторів, стала економічна криза на Україні.

Читайте також  Що повинно бути в домашній аптечці при коронавірусі

У МЗС назвали причини, за якими українцям заборонили в’їзд до країн ЄС

За даними Євростату, кількість українців, які перебувають в ЄС нелегально в 2016 році, склало 27 тис. чоловік. Найбільша їх частина осіла в Польщі, Угорщині, Чехії, Словаччині, Німеччині. Згідно з доповіддю, основну масу порушників складуть українці, які розраховують на працевлаштування в ЄС, але не знають, що це заборонено.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.