UkraineInvest відкрив представництво в Івано-Франківську, яке охопить сім областей

6 червня в Івано-Франківську відкрилося представництво Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest у Західній Україні.

Діяльність представництва поширюється на сім областей: Івано-Франківську, Львівську, Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Рівненську та Волинську.

Очолив представництво Олег Доскач, експерт з муніципального управління, який до цього займався кризовим менеджментом та аудитом управлінської та адміністративної діяльності.

Відкриваючи перше регіональне представництво UkraineInvest, його директор, головний інвестиційний радник Прем’єр-міністра України Данило Білак зазначив, що регіональний розвиток має вирішальне значення для забезпечення сталого економічного зростання в Україні.

«Протягом перших двох місяців нашої діяльності стало очевидним, що регіональна підтримка буде важливим напрямком роботи UkraineInvest. Багато регіонів уже швидко розвиваються і звернулися до нас за підтримкою у наданні того рівня консультацій і допомоги, яких вимагають міжнародні компанії. Одним з таких регіонів була Західна Україна, тож UkraineInvest прийняв рішення про відкриття представництва в Івано-Франківську, звідки надаватимуться послуги інвесторам у семи областях», – зазначив Данило Білак і повідомив, що UkraineInvest планує згодом відкрити ще декілька регіональних представництв.

Олег Доскач, розповідаючи про перші кроки на новій посаді, підкреслив, що необхідність впровадження інституційного механізму залучення прямих інвестицій в економіку неможливе без створення системного комплексного виявлення, відбору та опрацювання проектів.

«Саме організація міжгалузевої координації в роботі з greenfield та brownfield project є однією з пріоритетних задач у UkraineInvestв цілому тайого представництва у Західній Україні зокрема», – повідомив він.

Окрім Олега Доскача у представництві працюватиме два менеджера, які безпосередньо взаємодіятимуть з іноземними інвесторами в семи західних областях України.

Фінасуватиме роботу EDGE – Проект «Експертна підтримка врядування та економічного зростання, що фінансується Урядом Канади і впроваджується компанією Агрітім Канада Консалтинг лтд».

Читайте також  Чи зупиниться РФ після підриву Каховської ГЕС: у ГУР зробили невтішний прогноз

«EDGE прагне розвивати послуги уряду України із залучення інвестицій, і тому підтримує інституційне зміцнення UkraineInvest та розширення його мережі в регіонах для співпраці з місцевою владою, щоби на місцях допомагати у підготовці регіональних інвестиційних програм та продуктів для залучення прямих іноземних інвестицій», – зазначив експерт проекту EDGEВалерій Добровольский.

Офіс залучення та підтримки інвестицій України (UkraineInvest) створений 19 жовтня 2016 року. Метою його роботи є збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій в Україну за рахунок взаємодії з інвесторами, які прагнуть вийти на український ринок.
Директор UkraineInvest – головний інвестиційний радник Прем’єр-Міністра України Данило Білак. Координує роботу Урядовий уповноважений з питань інвестицій Оксана Маркарова. Фінансує роботу UkraineInvestперший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій WesternNISEnterpriseFund (WNISEF)

EDGE- Проект «Експертна підтримка врядування та економічного зростання, що фінансується Урядом Канади і впроваджується компанією Агрітім Канада Консалтинг лтд» допомагає Україні рухатися в напрямку демократичного і процвітаючого суспільства, демократії та сталого економічного зростання.
EDGE відповідає на критичні потреби українського уряду на національному та регіональному рівнях в області планування, реалізації реформ та інформування про економічне зростання. В даний час EDGE підтримує реформи в області економічного зростання, розвитку інфраструктури, боротьби з корупцією, охорони здоров’я, соціального захисту та ефективного державного управління.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: