Безлюдний відпочинок: зірвано курортний сезон у Криму

 

З приходом російських окупантів у Крим місцевим мешканцям обіцяли ледь не золоті гори – високі пенсії, натовпи туристів, низькі ціни тощо. Проте, на справі все виявилося навпаки – з 2014 року кожне літо для кримського туристичного бізнесу завершувалося провалом.

Рік 2017-ий винятком не став. За даними окупаційної влади, цього річ кількість туристів скоротилась ще більше, ніж минулого року.

При цьому, окупанти значно завищують цифри. Колишній начальник управління міністерства курортів і туризму АР Крим Ігор Кобеля заявив, що за останні два роки кількість туристів склала 1,5 та 1,6 мільйона осіб відповідно. А не заявлених 5,5 мільйона людей лише за 2016 рік.

При цьому, за провалом курортного сезону тепер ще й можна стежити онлайн. Справа в тому, що окупанти встановили по всьому узбережжю камери. За онлайн-трансляцією з найвідоміших кримських пляжів можна стежити на ресурсі Webcam.ikrim.net.

Зокрема, у переліку курортних міст є Ялта, Севастополь, Алушта, Судак, Новий світ, Феодосія, Балаклава та інші.

На популярному пляжі у Севастополі можна побачити хіба що кількох відпочиваючих.

На «Лазурному» Алушти хіба що чайки гуляють узбережжям.

Схожа ситуація і у селі Кам’янське Ленінського району. Станом на 4 червня, 13:30 на пляжах очікувано порожньо.

При чому, приїжджі з Росії туристи скаржаться на якість відпочинку. Ось один із прикладів такої «відпустки»:

 

 

 

 

 

 

 

 

Про зрив курортного сезону говорили і в так званому «кримському парламенті». Неодноразово стверджували, що  стан пляжів на півострові виявився незадовільним. За недбалість у підготовці до прийому туристів каратимуть керівників місцевих рад.

«Міністру необхідно підготувати список прізвищ глав муніципалітетів, що зірвали підготовку до курортного сезону, для прийняття відповідних кадрових рішень. Термін для наведення порядку на пляжах – два тижні. Відпочиваючі і туристи повинні запам’ятати чистий доглянутий Крим, а не гори сміття на прибережних територіях», – наголосив «спікер парламенту».

Читайте також  Теребовля має шанс стати одним із 7-ми чудес України

Він додав, що у тому випадку, якщо його доручення не будуть виконані, доведеться «вжити жорстких заходів аж до кадрових перестановок».

Також, на півострові існують певні проблеми з якістю доріг. Дорога Судак – Новий Світ – одна з найнебезпечніших в Криму. Ще в 2014-му на її декількох ділянках зрушився грунт. Місцеві водії вважають – в будь-який момент може обвалитися вся траса. Гроші на її ремонт нібито виділяють. Минулого вересня російський «глава» Криму Сергій Аксьонов відзвітував Путлеру, що спеціалісти вже лагодять полотно. Але, крім Аксьонова, їх ніхто не бачив.

Ситуація наступного року буде такою ж, або й ще гіршою. А справа в тому, що поки в Криму будуть російські окупанти, доти півострів не будуть відвідувати туристи. То ж все в руках кримчан – чим швидше вони розкриють очі, тим краще буде для них.

Катерина Солодка – спеціально для «Прикарпаття online»

За матеріалами:

http://24tv.ua/skilki_turistiv_vidpochilo_v_aneksovanomu_krimu_u_2017_rotsi_n825911

http://24tv.ua/krim_bezlyudniy_za_provalom_kurortnogo_sezonu_mozhna_stezhiti_onlayn_n825691

https://ua.krymr.com/a/28525036.html

http://freecrimea.com.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: