“За шмат їжі мати молотком вибила зуби”. Історія про шестирічного хлопчика зворушила всю Україну

Досі ком у горлі, вже другий день. А перед очима герой програми – маленький Сашко. Йому 6 років, виглядає на 3, а говорить, як старий мудрець. Дочитайте до кінця і ви зрозумієте, чому вся наша команда і досі приходить до тями після пережитого шоку.

Сашко шостий у своїй родині, і єдиний з дітей, кого рідна мама не любила і жорстоко била – з народження. За шмат їжі – молотком вибила маленькому Сашку два зуба і порвала рот.

Катування найменшому вона влаштовувала при старших дітях і при чоловікові. Била жорстоко, по голові, по ногам палицею або рукояткою від ножа, все тіло малого в шрамах, а голова в гематомах.

Маму в селі вважали в селі ідеальною, адже всі інші діти були прекрасно одягнені, вони спали на нормальних ліжках , у теплій хаті, ходили в школу, їх вона любила, а от Сашка ненавиділа. Сашка вона від усіх ховала, бо він постійно був побитий, коли раптом, хтось малого бачив – мама казала, що малого побив козел.

Сашка вона з народження виганяла на ніч в холодний в сарай, без вікон, у нього не було навіть подушки. Та що подушка, у нього, не було навіть трусиків. Він ходив в обносках від старшого брата. Мама ніколи не говорила йому, що любить. Вона не називала його по імені. Лише матом. За 6 років Сашку не купили жодної іграшки. Йому давали кашу, яку варили собаці.

Коли старший брат привіз його до нас на програму, аби врятувати, серед літа малий був у старих зимових чоботах, бо іншого взуття у нього просто не було.

Читайте також  Калуш прощається з 19-річним бійцем Богданом Гаврилівим. ВІДЕО

Ми запитали в Сашка, а про що він мріє? Та малий не знав, що це за слово. Він попросив просто теплий суп і теплу воду, бо востанє мився рік тому на річці.

Це були непрості зйомки, бо мама звісно не знала, що ми знаємо про Сашка, вона хотіла на всю країну розказати про свою багатодітну ідеальну родину і попросити новий дім. Сашка вона не взяла в Київ, сказала, що дитинка хворіє вдома. А сама в Києві з дітьми розважалася і попросилася до програми в Лавру, помолитися за здоровя своїх дітей.

На програмі ця красива доглянута жінка зрозуміла, що говорити будемо не про новий дім, а про Сашка. Вона злякано пояснила, що просто думала, що це не її син. Його ніби підмінили їй в лікарні. При цьому малий копія батька, а аналіз ДНК жінка ніколи не хотіла робити. Вона зізналася, що знущалася над малим, бо він її дратував.

Після зйомок – поліція, соцслужби, опитали всіх дітей і чоловіка. Кожен у родині підтвердив катування над малим Сашком. Матір забрали в наручниках з дому.

Маленький Сашко зі старшим братом зараз в «Охмадиті», він щасливий, бо його більше ніхто не буде бити. Він спить на чистому ліжку і їсть свій улюблений теплий суп.

Сашко не знав, що означає слово «мрія», він не вмів мріяти, хотів просто вижити, коли мама брала до рук палицю чи молоток.
Тепер у всієї нашої команди «Говорить Україна» єдина мрія на всіх, аби цього світлого і мудрого хлопчика усиновила гарна родина, щоб у нього зявилися мама і тато, які б його просто любили.

Читайте також  Роулінг анонсувала вихід трьох нових книг про магічний світ Гаррі Поттера

Тому я прошу про перепост, аби про Сашка дізналося якомога більше людей і знайшался родина, яка дала б йому любові і тепло, якого він не знав з народження.

Якщо ви хочете дізнатися більше про Сашка і провідати його в «Охмадиті» пишіть нашим редакторам Антон Салюк та Svitlana Kostyukova, які стали ангелами-охоронцями і врятували Сашка від жорстокої мами, а тепер опікуються ним.

PS. Дякую всім експертам програми, які і далі переймаються долею Сашка і провідують його в лікарні.

Друзі, я не знаю як Вам дякувати – сьогодні мій Фейсбук розривається – сотні людей пишуть, як можна допомогти Саші! А я не знаю, що Вам відповідати – наразі у малого є все, що потрібно – купа їжі, фруктів, солодкого та іграшок.

Сьогодні разом з Eugenia Fedichkina були у Сашка – ви би бачили, який Він щасливий, посмішка не сходить з його обличчя, він так мило та щиро сміється, радіє усьому навколо.

ВИ знаєте насправді вчора у Сашка було друге ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ! Для мене найголовніше, що він більше ніколи не буде зі своєю «рідною кривдницею» – відтепер у хлопчика починається нове життя!

Я дуже хочу вірити в наші правоохоронні органи, які по закону будуть діяти – і покарають ту «людину», яка катувала Сашу протягом 5 років!!!!

І ще – через тиждень у Саші День Народження! Він не знає, що це! Його ніколи не вітали з цим святом! Тому давайте разом зробимо йому дитяче паті! Хто хоче привітати Сашу та взяти участь – пишіть в приватні повідомлення… Зараз я думаю, як це зробити:)

Ну і звичайно дякую своїй команді Оксана Сябро Eugenia Fedichkina Svitlana Kostyukova Светлана Онищук Ви неймовірні люди, з великим Сердцем і Душою!!!

Posted by Оксана Сябро on Samstag, 3. Juni 2017

Далі мовою оригіналу:

Читайте також  11-річна дитина трагічно загинула на кладовищі

О “Саше”.

Истрия этого мальчишки растрогала очень многих людей. Сейчас нам без перерыва пишут и звонят с единственным вопросом – чем помочь?

Отвечаю.

Самое лучшее, что все мы можем сделать – это не быть равнодушными! Видя несправедливость, жестокость по отношению к детям – действовать! Воспитывать своих детей добрыми и отзывчивыми.

Я написала имя Сашки в кавычках намеренно, ведь таких детей, как он очень много.

Мы, журналисты, вместе с полицией и докторами ежедневно! сталкиваемся с ужасающими фактами насилия над детьми! Что мы слышим от людей, которые находились рядом и не помогли опишу на примере нашего Саши, которого мать избивала почти 6! лет:

– она (мать Саши) угрожала, что выгонет меня из дома!

– она сожгла бы мне дом, если бы узнала, что это я пожаловалась

– это их семейное дело, у него есть отец, пусть и разбирается

– а можно только Сашу забрать, а с остальными пусть живёт?

– она уверяла, что он часто падает…

Svitlana Kostyukova

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.