Не Можна кип’ятити воду двічі – фахівці

Фахівці розповіли, що багато людей помилково вважають, що якщо закип’ятити воду двічі, то вона стане ще чистіше, ще стерильніша.

Вчені розповіли, що не можна кип’ятити воду двічі. Якщо кип’ятити воду другий раз, що міститься в ній кисень знижується і починають накопичуватися шкідливі речовини, передає Ukr.Media.

Однак це не так. За словами вчених, коли людина кип’ятить одну і ту ж воду кілька разів, знижується вміст у ній кисню і накопичуються шкідливі речовини.

Вчені відзначили правдивість поняття, що при кип’ятінні гинуть бактерії. Але якщо кип’ятити воду кілька разів поспіль, її хімічна структура в результаті змінюється і з’являються такі небезпечні гази та отруйні речовини, як миш’як, нітрати і сполуки фтору. А шкідливий вплив фтористих сполук на нервову систему і мозок вже було виявлено в ході численних досліджень.

До того ж, зазначають вчені, у воді містяться різні мінерали. Вони нікуди не діваються і в процесі випаровування тільки концентруються все більше і осідають на стінках чайника у вигляді твердої кірки. Якщо регулярно пити ці концентровані розчини мінералів, наприклад, кальцію, можна отримати камені в нирках.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.