Раssєя не поборола фашизм, вона його «усиновила»?

Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з частковими ознаками її погіршення на окремих напрямках. Російсько-терористичні бандформування продовжують застосовувати зброю проти українських підрозділів, все частіше використовуючи й заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння. Загалом, Авдіївка та її передмістя залишаються однією з найгарячіших точок на мапі бойових дій. Опорні пункти сил АТО обстрілюють з гранатометів та стрілецької зброї. Гинуть українські воїни, десятки солдатів зазнають поранень.  Поки на фронті не припиняються вибухи, а жителі Авдіївки та Донецька ховаються в підвалах від обстрілів, на території анексованого  Криму тисячі українців обмежують у праві  на… освіту,  тому що  дискримінаційна політика окупаційної влади забороняє навчання українською мовою. Звісно, навіщо запускати  боєголовки, якщо можна підірвати  політичну систему з середини, шляхом унеможливлення доступу до державної мови?

Багато із світових політичних лідерів вбачають та відкрито заявлять про неприховані ознаки фашизму, що пронизують геополітичну стратегію Росії. Вбивство українців на Сході держави, захоплення і утримання в російських тюрмах заручників, цинічне придушення опозиції та знищення опозиціонерів у Росії – це далеко не весь перелік  злочинів,  які за рівнем політичної жорстокості уже досягли гітлерівського фашизму.  Не кажучи про анексію Криму –  незаконне захоплення  території  ВПЕРШЕ з часів Другої світової війни. Однак, це навіть не половина зловіщих намірів агресора. Сьогодні Росія ще й намагається  зруйнувати дружні стосунки України з країнами Європи. Згадаймо хоча б  недавні обстріли польського консульства в Луцьку, через які Росія мала намір  дискредитувати Україну і українську владу, підірвати її  стосунки із Польщею і Європою в цілому.

Завдяки Путіну Росія виявилася правонаступницею сталінського фашизму. Один із блогерів влучно написав, що Росія не поборола фашизм, вона його «усиновила».

Читайте також  “Поверну молодість і “заряджу” енергією”, – під час виступу Ляшка бабусі хрестились (відео)

Російський режим намагається відмежуватися від схожості зі звичайним фашизмом, який  відлякує, тому керівництвом Росії був придуманий простий хід — вказати на Україну як на фашистську державу. Щось подібне уже спостерігалося у випадку з Естонією. Нещодавно президент Керсті Кальюлайд заявляла, що російська пропаганда намагалася показати, що в Естонії є «фашисти». Однак свідомі державні та громадські діячі місцевого та міжнародного рівня уже давно «розкусили» суспільно-політичну ідеологію самої Росії, яка сьогодні як ніколи близька до німецького націонал-соціалізму.

А прикрість цієї ситуації у тому, що її не можна побороти протилежною ідеологією. «Діалог з Росією так само має базуватися на силі, оскільки Путін не розуміє іншої мови» – каже президент ПА НАТО Паоло Аллі. Парламентар також висловлює впевненість, що не варто сподіватися на зміну російського підходу, доки Путін лишається керівником держави. “На жаль, це не зміниться щонайменше до обрання нового президента РФ”, – заявив він, підкресливши, що представляє свою позицію, а не офіційну позицію Альянсу. Як відомо, керівництво НАТО заявляє про свою відкритість до політичного діалогу з РФ, в той час як практична співпраця припинена через агресивну політику Кремля.

Катерина Солодка – спеціально для “Прикарпаття online”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: