Шокуючі кадри з відеореєстратора поліції моменту вбивства пасажира BMW (відео)

18 лютого, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів подробиці вбивства підлітка під час погоні поліції за BMW в ніч з 6 на 7 лютого в Києві.

385135925

«Слідчими встановлено такі факти, що 7 лютого близько 01:00 ночі екіпаж патрульної поліції в складі двох поліцейських у зв’язку з грубим порушенням правил дорожнього руху почали переслідування автомобіля під керуванням громадянина Храпачевського. У цей час в автомобілі перебували ще троє пасажирів, в тому числі загиблий громадянин Медведєв 1998 року народження. Слідством доведено, що поліцейський під час переслідування чітко усвідомлював, що в ньому, крім водія правопорушника, знаходяться ще троє сторонніх осіб», — розповів Матіос.

«Співробітник патрульної поліції вирішив застосувати табельну вогнепальну зброю, в результаті чого скоїв постріли в бік авто і висловив намір вчинити саме вбивство, що доведено і зафіксовано доказами», — підкреслив він.

«Слідством встановлено, що переслідуючи автомобіль і рухаючись по проспекту Перемоги, Кільцевій і, перебуваючи в місцях, де можуть перебувати інші сторонні особи, один з поліцейських патрульної служби скоїв 14 пострілів з табельної зброї», — додав прокурор.

Матіос підкреслив, що куля, якою був убитий підліток, була випущена зі зброї поліцейського в той час, як автомобіль порушника вже майже зупинився.

«Переслідуючи автомобіль на вулиці Заболотного, з’їжджаючи на вулицю Сірка, цей патрульний зробив ще 4 постріли в бік авто. Коли автомобіль зупинився на вулиці Сірка, поліцейський підбіг до нього і вистрілив майже в упор в ліве водійське скло. Саме цей постріл і був, до жаль, смертельним для пасажирів автомобіля — підлітка Медведєва. Згідно з висновками судмедекспертизи, куля потрапила в спину потерпілого, коли він, перебуваючи на передньому пасажирському сидінні, намагаючись ухилитися від пострілів, відвернувся від стріляючого в бік дверей автомобіля», — резюмував прокурор.

Читайте також  Вивільнили резерви. Маляр пояснила, з якою метою Росія підірвала Каховську ГЕС

Раніше Матіос повідомив, що поліцейському, підозрюваному у вбивстві неповнолітньої пасажира під час погоні за BMW, вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст.365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст.15 ( замах на умисне вбивство вчинене способом, небезпечним для багатьох осіб способом) і за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські близько 40 хвилин переслідували BMW, підозрюючи, що водій знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. На вимогу поліцейських автомобіль не зупинявся, при цьому їхав на швидкості 190 км / год, виїжджаючи на зустрічну смугу і створюючи небезпечні ситуації на дорозі. В ході погоні патрульні відкрили вогонь по автомобілю з табельної зброї, в результаті чого загинув неповнолітній пасажир автомобіля.

Джерело: Іntermarium

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: