На Прикарпатті попрощалися з Іваном Бєляєвим, який загинув у зоні АТО (фото, відео)

18 лютого сотні земляків і бойових побратимів провели в останню путь бійця АТО Івана Бєляєва, який мав повернутися додому ще восени минулого року. Проте залишився на передовій на прохання командира.

a38559c68-__large

У ніч з 14 на 15 лютого, у зоні АТО о пів на четверту ранку під час обстрілу у місті Докучаєвськ неподалік Волновахи боєць 72-ї бригади, житель Середнього Бабина Калуського району 41-річний Іван Бєляєв загинув.

Мужні чоловіки не могли стримати сліз, інформують Вікна. Прощалися із загиблим у Народному домі села Бабин Середній.

Іван був для нас брат, друг, я — його безпосередній командир, — розповів Олександр Марценко, командир взводу. — Він мав бути вдома ще восени, але я йому запропонував побути в АТО ще півроку. І він — залишився. В останній цей бій, коли пролетіла міна цих так званих ополченців, ми втратили трьох бійців, у тому числі й Івана. Прошу вибачення в усіх — батьків, рідних, що не вберегли. Це був

Івана пам’ятаю прекрасно — він із моєї мобілізації, — розповів калушанин, боєць 72-ї бригади Іван Стратієнко. — Наша 72-а бригада. перший батальйон піхоти… Ми якраз стояли під Грантіним. Життєрадісний, нормальний воїн, чесний, справедливий. Три тижні тому їх якраз вивели з передової, прийшла нова ротація. Рік минув під жахливими обстрілами, а тут лихо не минуло…

Це наш активіст, це наш найкращий хлопець, — каже голова Студінківської сільської ради Марія Стасюк. — Ми цього, звичайно, не чекали. Наша сільська рада, наша громада мають дуже багато мобілізованих солдатів — їх є 18. У зоні АТО залишаються ще четверо, якраз троє — із села Середній Бабин: у Широкиному — В’ячеслав Стус, невідомо де зараз Богдан Шийка, Микола Шеремета зі Студінки та Андрій Івасів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: