В Івано-Франківську на жінку напала собака, їй не надали належну медичну допомогу

В Івано-Франківську на території однієї із місцевих шкіл на містянку напала безпритульна собака.

Жінка скаржиться, що їй після укусу не надали належну медичну допомогу, повідомляє Франик.

Як стало відомо зі слів постраждалої жінки, того дня вона йшла звиклим маршрутом. Як тут раптом на неї напала собака. Тварина вчепилася їй в ногу і вкусила. Розгублена жінка відразу після інциденту звернулася у найближчий травмпункт, однак у повному обсязі її так і не отримала. Додає, що вакцини від сказу, яка як відомо є першочерговою у таких випадках, у лікарні не було. Каже, що в першу чергу їй рану помили водою з милом і замазали йодом.

Після жінці довелося купувати у аптеці за власні гроші ін’єкцію від правцю, яка коштує п’ятсот гривень.

У департаменті охорони здоров’я переконують, що допомогти були б раді, однак цьогорічні запаси вакцини так і не поповнювалися, а минулорічні уже вичерпані. Усі запити міста та Івано-Франківської області вцілому щодо медикаментів наразі залишаються без відповіді.

Начальник управління охорони здоров’я Марія Бойко відзначає, що наразі в місті панує от така неприємна ситуація, коли люди звертаються по допомогу, а вакцини немає. І найбільша біда в тому, що поки невідомо коли і чи взагалі вона буде.

Організації, котрі займаються виловом безпритульних собак заспокоюють. Кажуть, що дана територія є у них на обліку, тому всі безпритульні собаки в межах цієї ділянки є вакциновані. Отже, здоров’ю потерпілої нічого не загрожує.

Наразі уникнути нападів тварин не дуже вдається, адже ізолювати всіх безпритульних практично не можливо.

Детальніше у сюжеті 402 каналу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.