Удари в пах та бійка: у середмісті Черкас патрульні конфліктували із бійцем батальйону “Айдар” (ВІДЕО)

У мережі розмістили відео кофлікту між інспекторами 3 роти патрульної поліції на чолі із її керівником Світланою Андарак та колишнім бійцем батальйону “Айдар” із позивним “Лєший”, що стався 27 березня 2017 року на перехресті вулиць Благовісна-Університетська у Черкасах.

Бойовий побратим “айдарівця”  Микола Сташук на своїй сторінці у Facebook розповів деталі того інциденту, свідком якого він став особисто.

“Зателефонували мої бойові побратими і попросили під’їхати, так як вони були зупинені на розі вулиць Благовісна-Університетська. Так от за 7 хвилин вже під’їхали на місце, де став очевидцем повного непрофесіоналізму цього екіпажу патрульних.

Мого бойового командира – “Лєшого”, що з 2014 року в складі добровольчого батальйону “Айдар” приймав участь в бойових діях (та отримав декілька поранень у вигляді контузії та є інвалідом), в рідному місті та на мирній землі, провокував саме той, хто повинен всіляко обходити конфлікту з громадськістю, служити та захищати. І це замість того, щоб пояснити водію причину зупинки та надати докази, після чого скласти відповідний адміністративний матеріал – крапка.

Перед зупиненим авто з боку пасажира з’явилась людина в цивільному із камерою в руках та почала зйомку, на всі прохання про припинення та на яких правах він це робить, підійшов інший патрульний, та через те він погано чує пасажира, запропонував йому вийти, так і не пояснивши, що то за людина. Як результат, емоції, матюки обіцянка засунути камеру у “футляр” людині у цивільному, одним словом – конфлікт, який, до речі, міг звети до мінімуму командир роти своїми поясненнями”, – зазначив Микола Сташук.

За його словами, особливу увагу заслуговує момент затримання патрульними його побратима, який ніякого опору не чинив.

“На хвилинку поясню, що “Лєший” бойовий офіцер та інструктор, і якби він хотів чинити опір, то патрульні не встигли б нічого зробити. Але патрульний, якому явно не вистачало ні ваги, ні навиків, просто почав бити АТОвця ногою по ногах та в пах. А потім військовому, якого все ж збили з ніг, патрульний ще наступив коліном на голову”, – повідомив Сташук.

Читайте також  У Болгарії сталася смертельна масштабна ДТП за участю українця: що відомо (відео)

*Увага! У відео присутня нецензурна лексика.

За інформацією джерела Zmi.ck.ua, cаме ця ситуація стала, ймовірно, причиною конфлікту між начальником Управління патрульної поліції Черкас Олександром Кокобою та деякими інспекторами 3 роти та її керівником Світланою Андарак.

Нагадаємо, що ці патрульні 9 червня офіційно висловили недовіру Кокобі. Мовляв, його методи керівництва є неефективними та командно-адміністративними, які не завжди відповідають діючому законодавству.

Сам начальник УПП в м. Черкаси вважає, що ці патрульні були обурені його рішенням відсторонити від посади командира 3 роти Світлану Андарак (її було понижено до інспектора іншої роти)  через те, що вона не справляється із посадовими обов’язками та неспроможна тримати під контролем особовий склад, а також є особисті невдоволення конкретних інспекторів роти (деяких із них було відсторонено від посади).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.