“Даноша” хоче збудувати на Прикарпатті м’ясопереробний завод за 4 мільйони євро

Заплановані інвестиції компанії “Даноша” у відкриття нового м’ясопереробного заводу в Івано-Франківській області можуть скласти 4 мільйони євро.

Про це повідомив генеральний директор компанії “Даноша” Крістіан Брокоп, пише Інтерфакс.

“Ми ще шукаємо ділянку. Але хочемо почати якомога швидше. Хочемо почати з забою. Це буде перший крок в нашому новому напрямку, який дасть можливість краще контролювати продукт, що йде до споживача. На першому етапі це будуть напівтуші. По інвестиціях в потужності для забою приблизні очікування EUR4 млн”, – сказав він на прес-конференції в Івано-Франківську в понеділок.

За словами гендиректора, пошук ділянки під майбутнє підприємство непростий, оскільки є чіткі законодавчі вимоги і вимоги інвесторів. Площа ділянки, зокрема, повинна становити 8-10 га, зручне логістичне розміщення щодо свинокомплексів компанії, відстань від житлових будинків – 500 м, від тваринницьких приміщень – не менше 1 тис. м.

На цей час інвестори розглядають ділянки в Калуському та Галицькому районах.

Як повідомлялося, “Даноша” за підсумками 2016 року збільшила продаж свиней на 3,2 тис. голів – до 286,8 тис. Має закритий цикл виробництва, що дозволяє не імпортувати сировину для кормів, а вирощувати їх в Україні.

Створена в червні 2004 року, “Даноша” – українська сільськогосподарська компанія, належить данським інвесторам. Входить до складу Axzon A / S. – данської групи компаній, що здійснює розвиток свинарських комплексів в Данії, Польщі, Україні та Росії. Група є одним з найбільших виробників свинини в Польщі і Україні. Крім свинарства, в Україні група займається рослинництвом, виробництвом комбікормів, біогазу та електроенергії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.