Лежав з раною, яку обсіли мухи і кричав. У Франківську виник інцидент через безхатька. ВІДЕО

До редакції “МІСТО” звернулася мешканка Івано-Франківська і повідомила про невідому особу на лавці у поганому стані. Як виявилося, невідомий чоловік – безхатько.

Його звати Василь. Йому 56 років. Каже, 7 чи 8 років живе на вулиці, навіть не пригадує точно відколи. Рідних немає. Минулого тижня почала боліти нога. Згодом загноїлася. У результаті мешканці, які побачили біду, викликали поліцію і швидку допомогу. Остання госпіталізувала безхатька у хірургічне відділення Івано-Франківської ЦМКЛ. Там пану Василю чистили ногу. Пробув у лікарні чоловік до ранку 14 червня, а далі опинився на лавці навпроти медзакладу. Каже, лікарі хотіли ампутувати ногу, а він категорично проти. Щоправда, розгубився у тому чи  його вивезли з лікарні, чи він сам так захотів. Каже, що не пам`ятає.

Оточуючі мешканці розповіли журналістам, що лежить й справді пан Василь відранку на лавці. Хтось підходив давав гроші, а хтось викликав поліцію і медиків. У результаті приїжджали як патрульні, так і швидка медична допомога. Але усі поїхали, а пан Василь залишився. Люди кажуть, безхатько кричав, вживаючи нецензурну лексику. Оточуючі заспокоювали чоловіка.

Наші кореспонденти викликали поліцію, звернувшись на лінію “102”. За деякий час, ще до приїзду патрульних, прибігли медпрацівники і забрали хворого безхатька. Хто їм сказав це робити тільки тепер – підвечір – невідомо. Говорити щось відмовлялися. Гадаємо, побачили наших кореспондентів навпроти лікарні. Сам безхатько теж вигукував: “Та бо то ви прийшли і вони одразу”.

 

Нарешті приїхав екіпаж патрульної поліції. Інспектори прояснили ситуацію з безхатьком: відмовився у письмовому вигляді їхати з медиками. Більше того, кажуть, таких осіб багато в місті. Через те, що вони часто у стані сп`яніння, у будинок нічного перебування на вул. Млинарській їх не приймають. До речі, 6 червня, близько обіду до патрульних звернулися жителі міста, щоб ті забрали з громадського місця  безхатька. Мова йшла про пана Василя.

Читайте також  “Плакали та обнімали матір”: на Сумщині батько жорстоко вбив дружину

Потім журналісти у присутності поліціянтів спілкувалися з медиками. До коментарів вони були не охочі, але лікар-ординатор хірургічного відділення Івано-Франківської ЦМКЛ Віталій Міщук все ж розповів про хворобу безхатька і деталі виписки з лікарні. Каже, сам чоловік забажав покинути лікарню зранку, 14 червня. Правда, зауважив, що про ампутацію мова не йшла. Хоча безхатько твердо переконує, що саме це спонукало його відмовитися від лікування. Апелює тим, що не зможе жити на вулиці і без однієї ноги. Віталій Міщук наголосив, що лікували хворого за кошти медзакладу. Про виписку додав, що чоловік навіть підпис залишив. Себто, все як і має бути. Каже, ніхто на вулицю пана Василя не вивозив. А щодо того, чому тільки підвечір медпрацівники прийшли за хворим – не знає. Мовляв, побачили з вікна і прийшли. Цікаво, що пан Василь спокійно погодився повернутися у лікарню. Проте попередньо писав відмову. До ампутації і далі відноситься негативно – навіть чути не хоче. Готовий лікуватися стільки, скільки треба, аби лише ногу залишили. Обіцяє з лікарні не втікати. Каже, що й зранку не тікав.

 

Як чоловік, так і лікарі дають різні коментарі. Поліція, як третя сторона, підтвердила факт, що пан Василь відмовився тричі проїхати з медиками. Про нові деталі – читайте на сайті “МІСТО“.

Більше у сюжеті наших кореспондентів:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.